آموزش دف
ساز دف از سازهای اصیل ایرانی و جزو سازهای مَقامی است.
ساز دف به دلیل پتانسیلی که بصورت تکنوازی، همنوازی در اکستر، و نیز بصورت گروه نوازی دارد طی سالها همواره مورد استقبال علاقه مندان به موسیقی بوده است. شاید کمتر دیده باشید گروهی ٢٠ نفره باهم یک نوع ساز (پیانو، سه تار و …) را بنوازند اما حتما گروه های دف نواز ٢ الی ١٠٠ نفره یا بیشتر را در ارکستر ها و جشنهای مختلف دیده اید.
همانطور که شهر سنندج با برگزاری جشن های نوازندگی دف و همراهی ١٠٠٠ نوازنده ی دف به عنوان شهر خلاق موسیقی در لیست شهرهای خلاق یونسکو ثبت جهانی شده است.ساز دف از گروه سازهای کوبه ای است.
خانواده ی ساز های کوبه ای شامل دف، بندیر، دایره، تمبک، کاخن، درامز، کونگا، داربوکا و سازهای مشابه است که وظیفه ی اجرای ریتم در یک قطعه موسیقی را بر عهده دارند. بنابراین درک ریتم که از اساسی ترین پایه های یادگیری موسیقی و هر سازی است، در سازهای کوبه ای به طور روزمره بکار گرفته می شود.یکی از ویژگی های جالب سازهای کوبه ای این است که در هنگام نوازندگی این سازها، به دلیل ترشح هورمون سروتونین در بدن، حس شادی و نشاط در نوازنده ایجاد میشود. ترشح سروتونین باعث تنظیم خلق و خو شده و از افسردگی پیشگیری می کند، فشار خون را تنظیم می کند و نقش مهمی در تنظیم چرخه قاعدگی در زنان دارد و در نهایت باعث می شود احساس شادی کنید به همین دلیل است که از توصیه های روانشناسان برای افراد دارای افسردگی نیز، شرکت در دوره های یادگیری و نوازندگی سازهای کوبه ای می باشد.