زانکو
زانکو
فواید یادگیری موسیقی

یادگیری موسیقی چه فوایدی برای ما دارد؟

یادگیری موسیقی چه فوایدی برای ما دارد؟

همه ما شنیده ایم که موسیقی تأثیر مثبتی در زندگی افراد دارد و می تواند فواید زیادی برای ما داشته باشد. اما آیا واقعا یادگیری موسیقی مفید است؟ تحقیقاتی که روی اثرات موسیقی روی انسان انجام شده، چه نتایجی داشته؟ یادگیری موسیقی در واقعیت چه فوایدی برای ما دارد؟

در این مقاله از سری مقالات آموزش موسیقی آنلاین آموزشگاه موسیقی زانکو، فواید یادگیری موسیقی در کودکان و بزرگسالان را با هم بررسی می کنیم.

چرا موسیقی یاد بگیریم؟

یکی از سوالاتی که معمولا از مدرسین موسیقی پرسیده می شود این است که چرا یادگیری موسیقی مهم است؟ یادگیری موسیقی چه فوایدی دارد؟ آیا ارزشش را دارد که برای یادگیری موسیقی هزینه کنیم و وقت بگذاریم؟ چرا باید برای چیزی که هیچ ربطی به شغل و حرفه ما ندارد زمان و هزینه صرف کنیم؟ بهتر نیست به جای کلاس موسیقی، فرزندمان را در کلاس ریاضی ثبت نام کنیم؟

شکی نیست که یادگیری ریاضی یا تأکید بر درس های مدرسه در کودکان اهمیت دارد. در بزرگسالی هم هر چه روی شغل و حرفه خود سرمایه گذاری کنید، سود بیشتری خواهید برد. اثر موسیقی روی تحصیلات و شغل محسوس نیست و ممکن است خیلی از افراد فکر کنند یادگیری موسیقی بی فایده است. اما واقعیت اینطور نیست. موسیقی می تواند به شیوه های متنوع روی زندگی شما تاثیر مثبت بگذارد.

فواید موسیقی در زندگی

یادگیری موسیقی روی جنبه های مختلف زندگی تاثیر مثبت دارد. پیشرفت شغلی و تحصیلی هم یکی از زمینه هایی است که تحت تأثیر موسیقی قرار می گیرد. در حقیقت یکی از کار هایی که می تواند موفقیت کودکان و بزرگسالان را افزایش دهد، یادگیری موسیقی است. اما چگونه؟ در ادامه مهم ترین زمینه هایی که یادگیری موسیقی روی آن ها تأثیر مثبت دارد را با هم بررسی می کنیم.

فواید یادگیری موسیقی چیست؟

موسیقی ذهن را آرام می کند و هم برای نوازنده و هم برای شنونده لذت بخش است. برای همه ما پیش آمده که آهنگ مورد علاقه خود را بشنویم و حالمان بهتر شود. موسیقی روی خلق ما اثر مثبت دارد و توانایی مغز را برای پردازش سریع تر اطلاعات تقویت می کند.

با این حال ممکن است بعضی از والدین معتقد باشند که ثبت نام کردن فرزندشان در کلاس موسیقی هدر دادن زمان و هزینه است. بعضی از بزرگسالان نیز همین نظر را دارند و ترجیح می دهند روی تحصیلات دانشگاهی یا پیشرفت در شغلشان تمرکز کنند. این تصور که موسیقی تنها یک سرگرمی است و فایده دیگری برای ما ندارد اشتباه است.

1. تأثیر موسیقی روی سلامت انسان

پژوهش ها نشان می دهد یادگیری موسیقی و نواختن ساز باعث کاهش فشار خون، کاهش استرس و اضطراب شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. یادگیری موسیقی در سنین بالا می تواند ذهن را فعال نگه دارد و از فرد در برابر ابتلا به بیماری های مرتبط با ذهن مثل زوال عقل و آلزایمر محافظت کند.

2. تأثیر موسیقی روی هوش

پژوهش های زیادی نشان داده اند که یادگیری موسیقی از سنین پایین باعث می شود مغز کودک سریع تر رشد کند. البته یادگیری موسیقی در سنین بالاتر هم مزایای زیادی برای مغز و بهره هوشی افراد دارد.

در یک پژوهش، برای بزرگسالان 60 تا 85 ساله کلاس پیانو برگزار شد. این افراد پس از 6 ماه از نظر حافظه، روانی کلام، مهارت های پردازش اطلاعات و کارکردهای شناختی و ذهنی پیشرفت کرده بودند.

بنابراین موسیقی در همه سنین می تواند مغز شما را فعال و جوان نگه دارد.

3. تأثیر موسیقی روی اعتماد به نفس

تا به حال به این فکر کردید که نوازندگان چطور می توانند جلوی جمعیت اجرا کنند؟ هر چقدر هم نوازنده ماهری باشید، اجرا در مقابل جمعیت مستلزم داشتن اعتماد به نفس بالا است. یکی از فواید یادگیری موسیقی این است که فرصت هایی را در اختیار شما قرار می دهد تا خود را در موقعیت های اضطراب آورد قرار دهید و با پشت سر گذاشتن موانع، اعتماد به نفس بیشتری به دست آورید.

اعتماد به نفسی که از یادگیری موسیقی و نواختن ساز به دست می آورید، در تمام جنبه های زندگی به شما کمک خواهد کرد.

4. تأثیر موسیقی روی مهارت های اجتماعی

یادگیری نواختن یک ساز می تواند به شما کمک کند به دیگران نزدیک تر شوید و روابط اجتماعی خود را تقویت نمایید. نواختن گروهی ساز به شما کمک می کند ارتباطات صمیمانه و لذت بخشی را با یکدیگر برقرار کنید و راحت تر بتوانید با دیگران هماهنگ شوید. یکی از فواید یادگیری موسیقی در همه سنین تقویت مهارت های اجتماعی است که روی سایر جنبه های زندگی نیز اثر مثبت دارد.

5. تأثیر موسیقی روی نظم و صبر

موسیقی به شما یاد می دهد که با تلاش منظم می توانید به اهداف و آرزوهایتان برسید. یادگیری موسیقی مستلزم تمرین، نظم و پشتکار است. برای این که در موسیقی موفق شوید باید در طول یک بازه زمانی نسبتا طولانی به صورت منظم تمرین کنید.

این کار به شما تعهد، سختکوشی و صبر را می آموزد. پس از تمرینات منظم و پیگیرانه، زمانی که موفق شوید قطعه ای را بنوازید که همیشه آرزویش را داشتید، متوجه می شوید که این صبر و تلاش ارزشش را داشته. این امر به خصوص در زندگی کودکان مهم و کلیدی است و به افراد یاد می دهد برای رسیدن به خواسته هایشان تلاش کنند.

6. تأثیر موسیقی روی خلاقیت

خلاقیت یکی از عوامل بسیار مهم در موفقیت شخصی، شغلی و تحصیلی است. افراد خلاق راحت تر می توانند مسائل را حل کنند و معمولا موفقیت بیشتری به دست می آورند. پائول آلن، یکی از بنیانگذاران مایکروسافت می گوید:

موسیقی به شما اجازه می دهد فراتر از آنچه وجود دارد را ببینید و خودتان را به شیوه ای نو ابراز کنید.

موسیقی یعنی یادگیری و درک اصول اساسی و سپس ابراز اجساسات و درونیات خود در قالب صوت و آهنگ به شیوه ای نوآورانه. بداهه نوازی، آهنگ سازی، ترانه سرایی و … همه راه هایی هستند که به موزیسین ها اجازه می دهند با خلاقیت خود اثر جدیدی را خلق کنند.

جای تعجب نیست که بسیاری از افراد موفق، در برهه ای از زندگی خود به یادگیری موسیقی پرداخته اند.

تاثیرات شگفت انگیز موسیقی بر انسان

یادگیری موسیقی در هر سنی مزایا و فواید زیادی دارد. فواید یادگیری موسیقی بسیار گسترده تر از چیزی است که در این مقاله بگنجد. علاوه بر مواردی که توضیح دادیم موسیقی به شما کمک می کند آرانش بیشتری داشته باشید، کار های گروهی را بهتر انجام دهید، با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنید و هماهنگ شوید. مهم تر از همه، یادگیری موسیقی و نواختن ساز بسیار لذت بخش است. موسیقی زبان مشترک همه انسان ها بوده و بهترین ابزار برای ارتباط برقرار کردن با دیگران است؛ حتی اگر آن ها را نشناسیم یا به زبان آن ها صحبت نکنیم.

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *