زانکو
زانکو
شابلون زدن گوشی چیست؟

شابلون زدن گوشی چیست؟ همراه با فیلم

یکی از مباحث مهم در تعمیرات موبایل، مبحث شابلون زدن گوشی است. در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل زانکو، شابلون زدن گوشی را برای شما عزیزان شرح می دهیم. اگر تعمیرکار موبایل هستید یا علاقمند هستید که به بازار کار تعمیرات موبایل وارد شوید، در ادامه این مقاله با زانکو همراه باشید.

شابلون زدن گوشی

شابلون زدن یکی از مهم ترین مباحث در تعمیرات تخصصی موبایل است که بسیاری از کارآموزان تعمیرات در آن به مشکل می خورند. خرابی گوشی های موبایل علت های متنوعی می تواند داشته باشد. تعمیرکاران حرفه ای و متخصص که به شابلون زدن گوشی تسلط دارند می توانند در مواردی که خرابی گوشی ناشی از ایراد آی سی های برد است، با استفاده از روش های تخصصی که یکی از آن ها شابلون زدن است، گوشی را تعمیر کنند.

خرابی آی سی موبایل علت های زیادی می تواند داشته باشد مثل ضربه خوردن گوشی، خیس شدن گوشی و … . زمانی که اتصال بین پایه های آی سی و برد دچار مشکل می شود، با استفاده از شابلون زدن می توان این مشکل را ترمیم کرد. شابلون زدن گوشی در حقیقت ترمیم پایه های آی سی برد گوشی است. 

شابلون گوشی

شابلون زدن گوشی چیست؟

در گوشی های هوشمند از برد های چاپی SMD و آی سی های BGA استفاده می شود. آی سی BGA توسط تعداد زیادی پایه توپی شکل ریز به برد چاپی متصل می شود. هنگام تعمیرات موبایل برای ترمیم این پایه ها از شابلون استفاده می شود. شابلون های آی سی ورقه های فلزی با ابعاد و شکل آی سی هستند که آی سی روی آن ها قرار می گیرد. اندازه و ابعاد شابلون به نوع آی سی بستگی دارد. کل پایه های آی سی باید روی سوراخ های شابلون فیکس شود.

تعمیرات آی سی و برد گوشی

خرابی آی سی گوشی مشکلات زیادی ایجاد می کند و تعمیرکار موبایل در این مواقع برای حل این مشکلات باید آی سی خراب را از برد جدا کرده و با کمک شابلون زنی پایه های آن را ترمیم کند. معمولا برای آی سی های BGA از روش شابلون زدن استفاده می شود. در زیر این آی سی ها پایه های توپی ریزی قرار گرفته که روی برد مدار قرار می گیرد و بین آی سی و برد اتصال برقرار می کند. در شابلون زدن گوشی با استفاده از ابزارهای مخصوص، پایه های توپی جدید زیر آی سی ایجاد می شود تا اتصال بین آی سی و برد ترمیم شود.

کاربرد شابلون زدن گوشی

شابلون زدن گوشی چیست؟

کاربرد شابلون زدن گوشی برای ترمیم پایه های آی سی و حل مشکل اتصال آی سی و برد است. کاربرد دیگر آن هنگام تعویض آی سی موبایل است. مثلا در موارد خرابی آی سی شارژ گوشی که می تواند در شارژ شدن گوشی، عمر باتری، آنتن دهی، دکمه هوم و بسیاری موارد دیگر اختلال ایجاد کند، از شابلون زنی استفاده می شود.

ابزار لازم برای شابلون زدن گوشی

شابلون زدن گوشی یکی از روش های تخصصی و حرفه ای تعمیرات موبایل است که در دوره های آموزش تعمیرات موبایل به آن پرداخته می شود. در صورتی که می خواهید شابلون زنی گوشی را یاد بگیرید، پیشنهاد می کنیم در دوره های حرفه ای آموزش تعمیرات موبایل شرکت کنید و بدون تجربه قبلی اقدام به این کار نکنید چون آی سی ها قطعات حساسی هستند و شابلون زنی موفق نیاز به مهارت بالایی دارد.

برای شابلون زنی به ابزارهای زیر احتیاج دارید:

شابلون: مهم ترین چیزی که باید داشته باشید شابلون مناسب است. شابلون ها دو نوع ساده و سه بعدی دارند که در ادامه توضیح می دهیم. شابلونی که انتخاب می کنید باید برای آی سی شما مناسب باشد و دارای ضخامت و مقاومت متناسب با قطعه باشد.

خمیر قلع: ماده اصلی ای که در شابلون زدن از آن استفاده می شود خمیر قلع است

کاردک: کاردک وسیله ای است که با استفاده از آن خمیر قلع را روی شابلون و آی سی پخش می کنید و پایه های آی سی را ترمیم می کنید.

هویه و لوازم جانبی آن: کاربرد هویه در شابلون زدن گوشی هنگام تمیز کردن بورد، شابلون و آی سی است.

هیتر: زمانی که می خواهید آی سی را از بورد جدا کنید و هنگام نصب مجدد آی سی یا نصب آی سی جدید باید از هیتر استفاده کنید.

انواع شابلون گوشی

معمولا شابلون های گوشی دو نوع هستند: شابلون های ساده و شابلون های سه بعدی. شابلون های ساده همانطور که از اسمشان مشخص است نوع ساده شابلون هستند که برای هر مدل آی سی طراحی می شوند.

شابلون های سه بعدی هم به علت مدل سه بعدی و وجود تو رفتگی در شابلون به این صورت نامگذاری شده اند. این شابلون ها محبوبیت بیشتری دارند و کار با آن ها راحت تر است.

تفاوت شابلون ساده و سه بعدی

تفاوت شابلون ساده و سه بعدی این است که شابلون سه بعدی قالبی دارند که آی سی در آن قرار می گیرد بنابراین کار شابلون زدن با شابلون سه بعدی بسیار ساده تر و سریع تر از شابلون ساده است.

نوع دیگر شابلون، شابلون همه کاره است که همانطور که از نامش پیداست برای انواع آی سی به کار می رود و با تهیه آن دیگر نیازی نیست برای هر آی سی شابلون جداگانه تهیه شود.

ویژگی شابلون خوب

شابلون ها اکثرا فلزی هستند چون در مواجهه با حرارت بالایی قرار می گیرند. همانطور که گفتیم شابلون ها انواع متنوعی دارند که محبوب ترین آن ها شابلون سه بعدی است. هنگام انتخاب یک شابلون باید علاوه بر جنس و نوع آن، به ضخامت آن نیز دقت کنید چون ضخامت بالای شابلون می تواند مشکل ساز باشد. ممکن است شابلون هایی که ضخامت بالایی دارند هنگام حرارت دهی به پایه های آی سی بچسبند و برای شما دردسر ساز شوند.

البته توجه داشته باشید که ضخامت شابلون باید به اندازه ای باشد که هنگام حرارت وارد کردن تغییر شکل ندهد. همچنین شابلون خوب باید CNC باشد یعنی چیدمان سوراخ های آن به شکل مربع باشند. در صورتی که سوراخ های شابلون تغییر شکل بدهند هنگام جدا کردن به پایه آی سی میچسبند و ممکن است آی سی را خراب کنند.

اگر به تعمیرات موبایل علاقمند هستید و به دنیال یک منبع خوب رایگان برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل میگردید، آموزش های رایگان تعمیرات موبایل وبسایت زانکو را از دست ندهید. آموزش رایگان تعمیرات موبایل در وبسایت زانکو یک فرصت استثنایی برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل و الکترونیک پایه است. برای دانلود و تماشای فیلم های آموزش رایگان تعمیرات موبایل زانکو روی لینک آبی رو به رو کلیک کنید: آموزش رایگان تعمیرات موبایل فنی حرفه ای

نحوه صحیح شابلون زدن گوشی

با وجودی که مراحل شابلون زدن ساده هستند اما این کار باید توسط افراد متخصص و با مهارت انجام گیرد. به طور کلی برای شابلون زدن گوشی ابتدا باید آی سی از برد جدا شود. بعد از باز کردن قطعات گوشی و پیدا کردن آی سی خراب، با استفاده از هیتر می توانید آی سی را از برد جدا کنید.

شابلون زدن گوشی چیست؟

هنگام استفاده از هیتر مراقب باشید حرارت را بیش از حد بالا نبرید (معمولا دمای 200 درجه کافی است اما همیشه اینطور نیست) چون ممکن است به برد و آی سی ها آسیب برسد. همچنین هیتر به هیچ وجه نباید با آی سی تماس داشته باشد. با هیتر به آی سی حرارت وارد کنید تا پایه های آن ذوب شود و بعد آی سی را با استفاده از یک پنس کوچک از روی برد بردارید.

بعد از جدا کردن آی سی از برد باید هم آی سی و هم برد را تمیز کنید. باقی مانده های قلع روی برد و آی سی باید پاک شوند. برای این کار از هویه و سیم قلع کش یا خمیر فلکس استفاده می شود. مرحله تمیز کردن باید با دقت انجام شود به طوری که هیچ باقی مانده ای از قلع روی آی سی و برد نماند.

شابلون زدن گوشی چیست؟

بعد از این که آی سی مورد نظر را از برد جدا کردید و آن را به طور کامل تمیز کردید، نوبت به شابلون می رسد. شابلون متناسب با آی سی را باید از قبل انتخاب کرده باشید. برای شابلون زنی دقت کنید که شابلون شما کاملا تمیز باشد و هیچ رطوبتی نداشته باشد چون کثیف یا خیس بودن شابلون مانع از چسبیدن خمیر قلع به پایه های آی سی می شود.

شابلون زدن گوشی چیست؟

بعد از این که شابلون را تمیز و خشک کردید، آی سی را به شابلون بچسبانید. آی سی باید کاملا زیر سوراخ شابلون فیکس شود. سپس خمیر قلع را با کاردک روی آن پخش کنید. این کار را باید طوری انجام دهید که کل سوراخ های شابلون به طور مساوی و یکنواخت به خمیر قلع آغشته شوند.

شابلون زدن گوشی چیست؟

وقتی کار پخش کردن خمیر قلع با کاردک تمام شد، اضافه خمیر را از روی شابلون بردارید. سپس شابلون را با پنس روی آی سی فشار دهید و با هیتر به آن حرارت دهید.

حرارت هیتر باعث می شود خمیر قلع روی آی سی ذوب شود. وقتی این پایه های توپی شکل تشکیل شدند قطعه را خنک کنید و شابلون را با دقت و احتیاط بردارید. در این مرحله احتمال دارد پایه های آی سی به شابلون یا به پایه های دیگر بچسبند بنابراین باید خیلی مراقب باشید.

شابلون زدن گوشی چیست؟

بعد از شابلون زدن آی سی را با لوپ بررسی کنید و مطمئن شوید که همه پایه ها درست تشکیل شده اند و شکل گرد و صافی دارند. آی سی و شابلون را کاملا تمیز کنید. در آخر به پایه ها کمی حرارت وارد کنید و با پنس آن را روی برد بچسبانید. بعد از چسباندن آی سی دوباره با هیتر حرارت وارد کنید تا آی سی بچسبد. با نوک پنس کمی آی سی را تکان دهید تا مطمئن شوید که کاملا چسبیده. این کار باید با احتیاط صورت گیرد.

چه زمانی باید برد گوشی را شابلون بزنیم؟

هر وقت که در اتصال پایه های آی سی به برد مشکلی به وجود بیاید و نیاز به ترمیم یا تعویض آی سی باشد، از شابلون زدن گوشی استفاده می شود. به طور کلی متداول ترین مواردی که شابلون زدن را ایجاب می کنند را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:

تعویض آی سی: زمانی که آی سی سوخته را تعویض می کنید حتما باید آی سی جدید را شابلون بزنید

ضربه خوردن گوشی: یکی از مواردی که می تواند اتصال آی سی را از برد چاپی گوشی قطع کند، ضربه خوردن گوشی است.

استفاده طولانی مدت از گوشی: گاهی اوقات خرابی آی سی در گوشی های قدیمی یا گوشی هایی که زیاد کار کرده اند دیده می شود.

خیس شدن گوشی: اگر آب به برد گوشی نفوذ کرده و زیر آی سی برود، اتصال کوتاه ایجاد می کند.

استفاده از شارژر نامناسب : یکی از عواملی که موجب خرابی آی سی گوشی می شود مشکلات برق در گوشی است که معمولا بر اثر استفاده از شارژ غیراستاندارد و نامناسب ایجاد می شود.

شابلون زدن گوشی چیست؟ همراه با فیلم وبلاگ

زمان باقی مانده تا پایان جشنواره

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

دوس داری تعمیرات موبایل رو به صورت غیرحضوری تضمینی یاد بگیری ؟

آموزشگاه زانکو به مناسبت شب یلدا 50% تخفیف روی پکیج های آموزش سخت افزار و نرم افزارش گذاشته

این پکیج ویدیویی کامل ترین پکیج غیرحضوری تعمیرات موبایل که با تضمین کیفیت و با ضمانت بازگشت وجه ارائه میشه ، بعد از تماشای ویدیوها میتونی تا 5 جلسه توی کلاس تمرین حضوری رایگان برای رفع اشکال شرکت کنی

اگه توام دوس داری تو این دوره شرکت کنی شماره تماست رو به آیدی تلگرامی که برات میزارم ارسال کن

@zancko_ir

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Verified by MonsterInsights