اگر با گوشی یا تبلت اندرویدی کار می کنید، احتمالا اصطلاح روت کردن گوشی اندروید را شنیده اید. در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل رایگان زانکو، به سوالات زیر پاسخ می دهیم:
- روت کردن گوشی یعنی چه؟
- مزایا و معایب روت کردن گوشی اندروید چیست؟
- خطرات روت کردن گوشی چیست؟
- روش روت کردن گوشی چیست؟
- چگونه بفهمیم گوشی ما روت شده؟
- و …
یکی از مزیت های بزرگ سیستم عامل اندروید، انعطاف پذیری بالا و امکان شخصی سازی آن است. روت کردن گوشی روشی است برای به دست آوردن کنترل کامل روی این سیستم عامل. قبلا روت کردن گوشی های اندرویدی بیشتر انجام میشد چون اندروید های قدیمی ضعیف تر بودند و امکانات کمتری را در اختیار کاربر قرار می دادند. با این حال هنوز هم روت کردن کاربرد های خودش را دارد.
توجه داشته باشید که روت کردن گوشی مختص سیستم عامل اندروید است و برای سیستم عامل های دیگر چیزی به نام روت کردن نداریم. جیلبریک کردن iOS کاری شبیه به روت کردن در گوشی های اندرویدی است.
روت کردن گوشی یعنی چه
روت کردن گوشی به معنی دسترسی پیدا کردن به فایل ها و دستورالعمل ها و فولدر های سیستمی اندروید است که به صورت پیشفرض در دسترس کاربر قرار ندارند و قفل هستند. روت کردن گوشی اندرویدی به زبان ساده می تواند شما را از یک کاربر اندروید به یک مدیر تبدیل کنید؛ یعنی شما به جای این که صرفا از امکاناتی که به طور پیشفرض در اختیار دارید استفاده کنید، می توانید خودتان ویژگی ها و امکانات سیستم عامل را دستکاری کرده و به ویژگی های جدیدی دسترسی پیدا کنید.
همانطور که یک مدیر در کنار داشتن قدرت و کنترل زیاد، ریسک ها و خطرات بزرگتری را می پذیرد، شخصی که گوشی اندرویدی خود را روت می کند نیز باید آمادگی مواجهه با ریسک های احتمالی را داشته باشد.
مزایای روت کردن گوشی
- امکان نصب و اجرای اپلیکیشن هایی که به دسترسی های ویژه نیاز دارند
- دور زدن نرم افزار هایی که به صورت پیشفرض روی گوشی نصب هستند
- پاک کردن اپلیکیشن های پیشفرض گوشی (bloatware) به جای غیرفعال کردن آن ها
- نصب فونت های مختلف
- آنلاک ویژگی های جدید در اپلیکیشن ها و لانچر ها
- نصب کاستوم رام
- اورکلاک یا آندرکلاک CPU
- افزایش عمر باتری
- گرفتن بک آپ واقعی
- شخصی سازی ظاهر گوشی
- تغییر تصویر بوت گوشی
- قابلیت اسکرین ریکورد برای اندروید های پایین تر از 5
- دستکاری رزولوشن تصویر نمایشگر گوشی
- تغییر محل نصب برنامه ها به کارت حافظه
برخی افراد معتقدند وقتی پول خرید یک گوشی هوشمند اندرویدی را پرداخت کردیم، چرا نباید به همه امکانات آن دسترسی داشته باشیم؟ چرا نباید امکان پاک کردن اپ های پیشفرض روی گوشی را داشته باشیم؟
معایب روت کردن گوشی اندروید
باطل شدن گارانتی گوشی: اکثر شرکت های ارائه دهنده خدمات گارانتی گوشی های روت شده را قبول نمی کنند. البته بهتر است قبل از اقدام به روت شرایط و قوانین گارانتی گوشی خود را مطالعه کنید.
بریک شدن گوشی: در صورتی که فرایند روت به مشکل بخورد، ممکن است گوشی شما بریک شود. گوشی بریک شده دیگر روشن نمی شود و قابل استفاده نیست. بهترین راه برای جلوگیری از بریک شدن گوشی این است که کار روت کردن گوشی اندرویدی را به متخصصین نرم افزار موبایل بسپارید.
ریسک امنیتی: روت کردن گوشی می تواند شما را در برابر بدافزارهای مخرب آسیب پذیر کند.
از کار افتادن اپلیکیشن ها: بعضی اپلیکیشن های حساس به امنیت، ممکن است روی گوشی های روت شده کار نکنند.
آیا روت کردن گوشی خطرناک است؟
بریک شدن گوشی پس از روت
توجه داشته باشید که روت کردن گوشی می تواند خطرناک باشد. گرچه احتمال خطر و آسیب رسیدن به گوشی با روت کردن کم است، اما اگر توسط کارشناس متخصص انجام نشود، این احتمال وجود دارد که گوشی بریک شود.
باطل شدن گارانتی پس از روت
با توجه به این که روت کردن گوشی اندروید گارانتی گوشی را باطل می کند، حتما باید به این نکته توجه داشته باشید. قبل از این که به روت کردن گوشی یا تبلت اندرویدی خود اقدام کنید، درباره روت کردن تحقیق و مطالعه کنید.
مشکل در آپدیت گوشی پس از روت
علاوه بر این روت کردن گوشی می تواند مشکلاتی را در دریافت و نصب آپدیت های رسمی گوشی که به صورت آنلاین منتشر می شوند ایجاد کند. البته نصب دستی آپدیت ها مشکلی نخواهد داشت. آپدیت کردن گوشی اندرویدی اغلب باعث می شود مجوز های روت حذف شوند بنابراین باید گوشی دوباره روت شود. گاهی اوقات آپدیت کردن گوشی باعث می شود نتوانید با روش های قدیمی گوشی خود را روت کنید. همچنین گاها ممکن است نتوانید آپدیت های نرم افزاری را روی گوشی روت شده نصب کنید.
ما در این مقاله هر آنچه لازم است درباره روت کردن انواع گوشی بدانید را گردآوری کرده ایم اما توجه داشته باشید که در نهایت تصمیم به روت کردن یا نکردن گوشی برعهده شما است و آموزشگاه زانکو مسئولیتی در این قبال نمی پذیرد.
از کار افتادن اپ ها پس از روت
توجه داشته باشید که بعضی از اپ ها و ویژگی های گوشی بعد از روت کردن از کار می افتند. مثلا اپ های مربوط به بانک به علت ریسک های امنیتی موجود در گوشی های روت شده، از کار خواهند افتاد. حتی اپلیکیشن هایی مثل اسنپ چت و Pokemon Go هم با روت کردن مشکل دارند.
کاهش امنیت گوشی بعد از روت
یکی از مهم ترین نکاتی که هنگام روت کردن گوشی باید به آن توجه داشته باشید، مشکل امنیت در گوشی است. درست است که روت کردن گوشی به شما کنترل بیشتری روی اندروید می دهد اما خطراتی هم به همراه دارد. روت کردن گوشی در را به روی بدافزار های خطرناک باز خواهد کرد. همانطور که گفتیم پس از آپدیت گوشی نمی توانید آپدیت ها را به صورت معمول دریافت کنید، پس نمی توانید جدیدترین پچ های امنیتی اندروید را هم دریافت و نصب کنید. بنابراین امنیت گوشی شما تا حد قابل توجهی در معرض خطر قرار می گیرد.
اصطلاح روت شدن گوشی
بوتلودر (Bootloader): بوت لودر پایین ترین سطح نرم افزاری گوشی موبایل است که منو های ریکاوری و سیستم عامل اصلی را استارت می کند. بوتلودر همچنین هنگام اتصال گوشی به کامپیوتر از طریق یو اس بی، یک رابط برای ارسال فرمان های فست بوت ایجاد می کند.
ریکاوری: یک نرم افزار سطح پایین که از سیستم بک آپ کامل گرفته و آن را ذخیره می کند.
ADB: پل دیباگ اندروید یا ADB یک ابزار خط-فرمان، بخشی از کیت توسعه نرم افزار اندروید است که از ارتباطات بین کامپیوتر و دستگاه اندرویدی پشتیبانی می کند.
گوشی را روت کنیم یا نه؟
سوالی که احتمالا ذهن شما را هم درگیر کرده این است که گوشی را روت کنیم یا نه؟ با جمع بندی همه مزایا و معایب روت کردن گوشی، در آخر آیا روت کردن گوشی توصیه می شود یا نه؟ پاسخ این سوال تا حد زیادی به سلیقه و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.
آیا نیاز دارید که گوشی اندرویدی خود را روت کنید؟ آیا قصد دارید با گوشی کار خاصی انجام دهید که حتما نیاز به روت کردن دارد؟ آیا از ریسک ها و محدودیت های روت کردن گوشی به طور کامل آگاه هستید؟
از یک سو، روت کردن به شما دسترسی بیشتری به اپ ها و گزینه های شخصی سازی جذاب می دهد. همچنین به شما امکان می دهد گوشی های قدیمی که سال ها ست دیگر توسط کمپانی تولید کننده پشتیبانی نمی شوند را به نسخه های جدیدتر اندروید ارتقا دهید. همانطور که گفتیم با روت کردن اندروید می توانید تغییراتی را در گوشی موبایل خود به وجود آورید که در حالت روت نشده نمی توانید. همچنین پس ار روت کردن گوشی اندروید می توانید اپ های جذاب و کاربردی زیادی را روی گوشی خود نصب کنید.
از سوی دیگر روت کردن با ریسک ها و محدودیت های خاص خودش همراه است. برای مثال همانطور که گفتیم ممکن است در نصب برخی اپ های بانکی به مشکل بخورید و بیشتر در معرض بدافزار های مخرب قرار بگیرید. همچنین باید توجه داشته باشید امروزه بیشتر کار هایی که قبلا فقط با روت کردن گوشی می توانستید انجام دهید، حالا بدون نیاز به روت در دسترس شما قرار دارند (مثلا اضافه کردن کاستوم رام، اسکرین ریکورد و … ).
همچنین حتی گوشی های مقرون به صرفه و اقتصادی جدید سرعت قابل قبولی دارند و اورکلاک کردن سیستم دیگر چیزی نیست که به آن نیاز داشته باشید و مجبور باشید گوشی اندرویدی خود را روت کنید.
اما در آخر تصمیم روت کردن یا روت نکردن گوشی بر عهده کاربر است و به شرایط و انتظارات هر شخص بستگی دارد.
چگونه بفهمیم گوشی ما روت است؟
برای تشخیص روت بودن گوشی موبایل می توانید از سه روش زیر استفاده کنید:
1. بررسی روت بودن موبایل از طریق تنظیمات
این روش ممکن است روی همه گوشی ها جواب ندهد. برای بررسی روت بودن گوشی از طریق تنظیمات روش زیر را اجرا کنید:
- تنظیمات گوشی را باز کنید
- گزینه درباره تلفن یا About Phone را انتخاب کنید
- گزینه اطلاعات وضعیت یا Status Information را باز کنید
- در بخش وضعیت تلفن یا Phone Status می توانید روت بودن گوشی را چک کنید. اگر زیر این قسمت عبارت رسمی یا Official نوشته شده باشد، یعنی گوشی روت نشده.
2. بررسی روت بودن موبایل با برنامه Root Cheker
اپلیکیشن Root Checker یک اپ شخص ثالث است که می توانید آن را به صورت کاملا رایگان از گوگل پلی دانلود کنید. البته این برنامه یک سری ویژگی های پولی هم دارد که برای استفاده از آن ها باید اکانت پریمیوم خریداری کنید. برای چک کردن روت بودن گوشی موبایل نیازی به خرید اکانت پریمیموم نیست.
- از گوگل پلی اپ Root Checker را دانلود و نصب کنید
- بعد از نصب، اپ را باز کنید و گزینه Get Started را انتخاب کنید
- در مرحله بعد گزینه Verify Root را انتخاب کنید
- پس از چند ثانیه برنامه به شما نشان می دهد که آیا گوشی شما روت شده یا نه
3. بررسی روت بودن موبایل با Terminal Emulator
برنامه Terminal Emulator یا شبیه ساز ترمینال برنامه ای است که ترمینال لینوکس را در بستر اندروید شبیه سازی می کند. اگر قبلا با لینوکس کار کرده باشید، کار کردن با این برنامه برای شما بسیار ساده خواهد بود.
- برنامه Terminal Emulator را از گوگل پلی دانلود و نصب کنید
- بعد از باز کردن برنامه عبارت Su را تایپ کنید و اینتر بزنید
- اگر گوشی روت نشده باشد با خطای Command not Found روبرو می شوید.
هزینه روت گوشی چقدر است؟
همانطور که گفتیم اگر روت کردن گوشی توسط متخصص نرم افزار موبایل انجام نشود، احتمال آسیب به گوشی و حتی بریک شدن گوشی (از کار افتادن گوشی) وجود دارد. بنابراین بهتر است برای روت کردن گوشی از متخصصین کمک بگیرید و خودتان این کار را انجام ندهید. به ویژه اگر تجربه ای در کار روت کردن گوشی اندرویدی یا کار های نرم افزاری گوشی ندارید، توصیه می شود خودتان از روی آموزش هایی که در اینترنت موجود است گوشی را روت نکنید.
هزینه روت کردن گوشی بسته به این که به چه تعمیرکاری مراجعه می کنید، مدل گوشی شما چیست و دقیقا چه درخواستی دارید متغیر است. برای اطلاع از هزینه روت گوشی توسط تیم تعمیرکاران نرم افزار موبایل زانکو، می توانید با پشتیبانی زانکو در واتساپ تماس بگیرید.
نرم افزار روت اندروید
یکی از راحت ترین روش ها برای روت گوشی های اندرویدی استافده از نرم افزار روت اندروید است. طی سال های اخیر برنامه های روت اندروید زیادی توجهات را به خود جلب کرده اند. از جمله معتبر ترین نرم افزار های روت اندروید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- Framaroot
- Firmware.mobi
- Kingo Root
- BaiduRoot
- One Click Root
- SuperSu
- RootMaster
این برنامه ها معمولا در مدت زمان بسیار کوتاهی گوشی شما را روت می کنند. اما برخی از آن ها تنها از نسخه های قدیمی تر اندروید پشتیبانی می کنند. بنابراین قبل از اقدام به روت کردن گوشی باید بررسی کنید و ببینید کدام برنامه به نسخه اندروید گوشی شما می خورد. اگر می خواهید یک گوشی با اندروید بسیار قدیمی را روت کنید، بهتر است از برنامه Firmware.mobi استفاده کنید.
قبلا روت کردن اندروید های بالاتر از اندروید 7.0 ناگت سخت بود اما خوشبختانه اپلیکیشن ها با محدودیت های موجود سازگار شده اند و حالا نسخه های جدید تر اندروید هم به راحتی قابل روت کردن هستند.
نکات قبل از روت کردن گوشی
قبل از هر کاری از همه اطلاعات مهم گوشی بک آپ بگیرید. همچنین قبل از فلش زدن رام جدید، باید از رام فعلی گوشی هم بک آپ تهیه کنید.
پیش از شروع روت کردن حتما مطمئن شوید که باتری گوشی 100% شارژ داشته باشد.
برای روت کردن گوشی ابتدا باید USB Debugging و OEM Unlocking را فعال کنید. اگر قبلا Developer Options گوشی را فعال نکردید، روی لینک آبی زیر کلیک کنید:
آموزش فعال سازی Developer Option اندروید
بعد از فعالسازی Developer Options به تنظیمات گوشی بروید و روی گزینه ای با همین نام (Developer Options) بروید. سپس دو قابلیت USB Debugging و OEM Unlocking را فعال کنید.
نصب Android SDK
در گذشته برای روت کردن گوشی باید کل کیت توسعه اندروید گوگل را دانلود می کردید اما خوشبختانه در حال حاضر تنها نصب ابزارهای پتلفرم Android SDK برای روت کردن گوشی کافی است.
ابزارهای Android SDK را می توانید از سایت developer گوگل دانلود کنید. Android SDK نسخه مناسب برای ویندوز، مک و لینوکس دارد. اگر با ویندوز کار می کنید، بعد از اکسترکت کردن فابل های زیپ دانلود شده، نرم افزار را نصب کنید. برای نصب نرم افزار مسیر زیر توصیه می شود:
C:android-sdk
اگر مسیر دیگری را برای نصب Android SDK روی ویندوز انتخاب کردید، حتما آن را به خاطر داشته باشید.
نصب درایورهای دستگاه
برای اطمینان از این که کامپیوتر شما به درستی می تواند با گوشی هوشمند یا تبلت اندرویدی شما ارتباط برقرار کند، حتما درایورهای یو اس بی مناسب را نصب کنید.
بعضی از تولید کنندگان گوشی درایورهای مورد نیاز را به صورت پیشفرض در نرم افزار گوشی می گنجانند بنابراین تنها کاری که باید بکنید وصل کردن گوشی به کامپیوتر با کابل یو اس بی است. مثلا گوشی های وان پلاس این قابلیت را دارند و وقتی برای اولین بار گوشی را با کابل یو اس بی به کامپیوتر متصل می کنید، درایورهای یو اس بی مناسب به صورت خودکار روی کامپیوتر نصب می شوند.
آنلاک بوتلودر
قبل از شروع باید بوتلودر گوشی را آنلاک کنید. بوت لودر به زبان ساده همان برنامه ای است که سیستم عامل گوشی را بارگذاری می کند. بوتلودر است که تعیین می کند حین بالا آمدن گوشی یا تبلت کدام اپلیکیشن ها اجرا شوند. توجه داشته باشید که همه برند های گوشی هوشمند به شما اجازه آنلاک بوت لودر را نمی دهند.
برای آنلاک بوت لودر گوشی ابتدا باید گوشی را به کامپیوتر وصل کرده و به حالت فست بوت ببرید. روش بردن گوشی به حالت فست بوت در برندهای مختلف گوشی متفاوت است، اما در اکثر گوشی ها باید ابتدا گوشی را ریبوت کرده و سپس دکمه پاور و کم کردن صدا را به مدت 10 ثانیه نگه دارید.
در منوی استارت کامپیوتر عبارت cmd را سرچ کنید تا command prompt ویندوز اجرا شود.
برای آنلاک بوت لودر گوشی گوگل نکسوس
عبارت fastboot oem unlock را تایپ کنید و اینتر بزنید
برای آنلاک بوت لودر گوشی پیکسل
عبارت fastboot flashing unlock را تایپ کنید و اینتر بزنید
برای آنلاک بوت لودر گوشی سامسونگ
عبارت fastboot flashing unlock را تایپ کنید و اینتر بزنید
برای آنلاک بوت لودر گوشی موتورولا
عبارت oem unlock همراه با کد دریافت شده را تایپ کنید و اینتر بزنید.
برای دریافت کد در صفحه ای که فایل های Android SDK را ذخیره کرده بودید، کلید شیفت کیبورد را نگه داشته و راست کلیک کنید سپس گزینه Open a Command Prompt Here را انتخاب کنید. در صفحه باز شده یک کد دریافت خواهید کرد. این کد را در صفحه کمپانی سازنده گوشی ثبت کنید و منتظر بمانید تا کد اصلی برای شما ایمیل شود.
برای آنلاک بوت لودر گوشی HTC
عبارت unlocktoken به همراه فایلی که دریافت کردید را تایپ کنید و اینتر بزنید.
برای دریافت فایل آنلاک بوت لودر گوشی HTC مثل روشی که در قسمت گوشی موتورولا توضیح دادیم Open a Command Prompt Here را بزنید و کد دریافت شده را در وبسایت اچ تی سی پیست کنید. یک فایل برای شما ایمیل می شود که از آن فایل در این مرحله استفاده می کنید.
آموزش برنامه روت اندروید
روش های زیادی برای روت کردن گوشی یا تبلت اندرویدی وجود دارد. در ادامه چند تا از برنامه های روت اندروید را به شما معرفی می کنیم.
روت کردن گوشی با نرم افزار Root Master
نرم افزار روت گوشی Root Master یکی از بهترین روش های روت با یک کلیک است. کار با این نرم افزار برای افراد مبتدی آسان است.
- اپ روت مستر را دانلود و نصب کنید.
- اپ را باز کنید و گزینه Start را بزنید.
- اپ به شما می گوید که با گوشی شما سازگار است یا نه. اگر سازگار نبود می توانید از سایر اپ هایی که در این مقاله معرفی کردیم استفاده کنید.
- اگر اپ با گوشی شما سازگار بود، به مرحله بعدی بروید تا روت کردن گوشی شروع شود. فرایند روت کردن گوشی کمی زمان بر است. پیشنهاد می کنیم حین روت شدن گوشی هیچ کاری با گوشی نکنید و برنامه دیگری را اجرا نکنید.
- وقتی روت کردن گوشی با موفقیت به اتمام رسید، گوشی را ری استارت کنید.
- بعد از روت گوشی می توانید برنامه مجیسک (Magisk) را برای مدیریت دسترسی روت دانلود و نصب کنید.
روت کردن گوشی با نرم افزار Framaroot
Framaroot یکی از نرم افزار های جدیدتر برای روت گوشی با یک کلیک است و حدف آن ساده سازی فرایند روت کردن برای همه کاربران است. فقط کافی است دکمه Root را بزنید تا گوشی شما روت شود. البته قبل از آن باید چند مرحله را پشت سر بگذارید:
- اپ Framaroot را دانلود کنید.
- اپ را نصب کنید
- اپ را باز کنید و گزینه Root را بزنید
- صبر کنید تا روت کردن گوشی تمام شود
- حالا می توانید برای مدیریت دسترسی روت نرم افزار مجیسک را دانلود و نصب کنید.
روت کردن گوشی با نرم افزار Firmware.mobi
استفاده از برنامه Firmware.mobi برای روت کردن گوشی راحت ترین روش برای روت نیست اما یکی از بهترین روش ها است. این برنامه با داشتن دستورالعمل های مرحله به مرحله، روی بیش از 300 گوشی موثر است.
برای شورع ابتدا باید فایل زیپ مربوط به گوشی خود را از لینک زیر دانلود کنید:
- فایل زیپ را اکسترکت کنید.
- فایل root-windows.bat را پیدا کنید و روی آن دابل کلیک کنید.
- صبر کنید تا اسکریپت اجرا شود و سپس یکی از کلید های کیبورد را فشار دهید.
- وقتی کار نرم افزار تمام شود گوشی به صورت خودکار ریبوت می شود. به همین راحتی گوشی شما روت می شود.
روت کردن گوشی با برنامه BaiduRoot
BaiduRoot نرم افزاری است که بیش از 6000 دستگاه اندرویدی را ساپورت می کند. با این حال چون این شش هزار دستگاه دارای اندروید 2.2 تا 4.4 هستند، برای اکثر گوشی ها محدودیت خواهد داشت. با این وجود، اگر یک گوشی خیلی قدیمی دارید، BaiduRoot یک ابزار عالی برای روت کردن و استفاده از چنین گوشی هایی است.
BaiduRoot یکی از راحت ترین اپلیکیشن های روت کردن گوشی است. ابتدا باید این نرم افزار را دانلود کرده و فایل زیپ آن را اکسترکت کنید.
سپس گوشی را با یو اس بی به کامپیوتر وصل کرده و فایل ها را به گوشی منتقل کنید. سپس یو اس بی را قطع کنید. باید اپلیکیشن BaiduRoot را نصب کنید:
- تنظیمات گوشی را باز کنید، وارد بخش Security شوید.
- گزینه Unknown Sources را فعال کرده و در پنجره ای که باز می شود OK را بزنید.
- فولدری که اپ BaiduRoot در آن قرار دارد را باز کرده و فایل APK را اجرا کنید.
- برنامه را نصب کنید.
- حالا BaiduRoot را باز کنید و accept را بزنید.
- گزینه Root را بزنید.
- بعد از چند ثانیه، یک پیام باز می شود که به شما می گوید گوشی با موفقیت روت شده است.
روت کردن گوشی با One Click Root
One Click Root یک ابزار روت کردن جدید است که هدف آن کاستن از پیچیدگی فرایند روت کردن است. برای روت کردن گوشی با این نرم افزار باید 40 دلار پرداخت کنید اما در عوض، این برنامه به شما ضمانت می دهد که گوشی بریک نخواهد شد.
روش روت کردن گوشی با One Click Root:
- ابتدا در لینک رو به رو چک کنید و ببینید آیا این برنامه از گوشی شما پشتیبانی می کند یا نه: One Click Root
- اگر با گوشی سازگار بود، ورژن ویندوز یا مک برنامه را دانلود کنید.
- گوشی را با یو اس بی به کامپیوتر وصل کنید.
- USB debugging را در گوشی فعال کنید.
- One Click Root را اجرا کنید و اجازه دهید نرم افزار گوشی را روت کند.
روت کردن گوشی با نرم افزار Kingo Android Root
Kingo Root را می توانید روی ویندوز یا مستقیما روی گوشی ای که می خواهید روت کنید، نصب نمایید. اول از همه از طریق لیست رسمی Kingo Root چک کنید و ببینید آیا این نرم افزار با مدل گوشی شما سازگار است یا نه. سپس نسخه ویندوز این نرم افزار را دانلود و نصب کنید. شما می توانید نسخه اندرویدی این برنامه را هم روی گوشی خود نصب کنید.
روت کردن گوشی با کامپیوتر
اگر از نسخه ویندوز استفاده می کنید، حتما USB Debugging را در گوشی فعال کنید.
- اپ Kingo Root را در کامپیوتر اجرا کنید و گوشی را با یو اس بی به کامپیوتر وصل کنید.
- Kingo Root مدل دستگاه شما را به صورت خودکار شناسایی می کند و می توانید گوشی را روت کنید. روی گزینه Root کلیک کنید و چند دقیقه منتظر بمانید.
روت گوشی بدون کامپیوتر
اگر ترجیح می دهید گوشی را بدون کامپیوتر روت کنید از روش زیر استفاده کنید:
- اپ اندرویدی Kingo Root APK را دانلود و نصب کنید.
- اپ Kingo Root را اجرا کنید.
- اگر اپ از گوشی شما پشتیبانی کند، گزینه One Click Root برای شما نمایش داده می شود. روی این گزینه بزنید و منتظر بمانید تا روت کردن گوشی تمام شود.
- اگر روت با موفقیت تمام شود، یک تیک بزرگ نمایش داده می شود.
روش روت گوشی با مجیسک
نرم افزار Magisk Root یکی از بهترین نرم افزار ها برای روت گوشی است که در پارتیشن بندی گوشی تغییری ایجاد نمی کند. همچنین اگر گوشی با مجیسک روت شود امکان دریافت به روز رسانی های آنلاین (OTA) و اجرای اپلیکیشن های بانکی حفظ می شود.
- در مرحله اول باید یک نرم نرم افزار کاستوم ریکاوری برای مثال TWRP را نصب کنید.
- سپس نرم افزار Magisk Root را دانلود کنید.
- گوشی را ری استارت کنید.
- وارد بخش ریکاوری شوید.
- دکمه install را بزنید و از بین فایل ها، فایل برنامه مجیسک را که دانلود کرده بودید، پیدا کرده و انتخاب کنید.
- در آخر گزینه Reboot را بزنید.
- بعد از ریبوت شدن، گوشی شما توسط برنامه مجیسک روت شده است.
مرحله بعد نصب برنامه مجیسک منیجر برای مدیریت دسترسی های لازم در اپلیکیشن ها است:
روت کردن گوشی شما را در معرض بسیاری از خطرات قرار می دهد. نصب یک اپ مدیریت روت مثل مجیسک (Magisk) خیال شما را راحت می کند. معمولا، اپ هایی که از قابلیت روت استفاده می کنند، از شما مجوز می خواهند. اینجاست که نقش اپ های مدیریت روت مثل مجیسک پررنگ می شود. مجیسک یک نرم افزار منبع باز است که به شما اجازه می دهد دسترسی های گوشی روت شده را برای هر اپ مدیریت کنید.