زانکو
زانکو
رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

رام گوشی چیست؟ | آشنایی با رام اندروید

رام گوشی چیست؟

 آشنایی با رام اندروید

اگر از گوشی های اندرویدی استفاده میکنید شاید اصطلاح رام گوشی را شنیده باشید. در این سری از مقالات آموزشگاه تعمیرات موبایل زانکو قصد داریم شما را با رام گوشی و انواع آن آشنا کنیم. یکی از سوالاتی که برای اکثر کاربران اندروید و افرادی که به تازگی با دنیای اندروید آشنا شده اند پیش می آید این است که رام گوشی چیست؟ رام یعنی چه؟ کاربرد رام گوشی چیست؟ و رام گوشی چه انواعی دارد؟ در این مقاله سعی ما بر این بوده است تا سوالات شما را با زبانی ساده پاسخ دهیم.

رام گوشی چیست؟ به زبان ساده

اگر شما هم با جستجوی عبارت «رام گوشی چیست؟» به این صفحه آمده اید، این توضیح ساده از رام می تواند برای شما مفید باشد:

رام (ROM) مخفف اصطلاح Android Read Only Memory یا حافظه فقط خواندنی اندروید است. اگر بخواهیم به زبان ساده و ملموس رام اندروید را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم که رام همان سیستم عاملی است که روی گوشی استفاده میکنید.

البته اگر می خواهید بدانید رام چیست، این تعریف از لحاظ فنی دقیق نیست و فقط برای این که تصویری در ذهن خود داشته باشید ارائه شده.

رام گوشی کجاست؟

همانطور که در جواب سوال رام یعنی چه گفتیم، رام در حقیقت فایلی حاوی دستورالعمل های قابل اجرای سیستم عامل اندروید و اپلیکیشن های وابسته به آن یا به عبارت دیگر، یک فایل ایمیج برای سیستم است.

اگر به کار تعمیرات نرم افزاری موبایل علاقمند هستید، سری به دوره آموزش نرم افزار موبایل آموزشگاه زانکو بزنید. با شرکت در این دوره تحت نظر یکی از بهترین اساتید ایران، مباحث نرم افزاری موبایل را به صورت جامع و مطابق با بازار کار یاد خواهید گرفت و می توانید وارد بازار کار تعمیرات موبایل شوید.

فرق رام با رم چیست؟

یکی از متداول ترین سوالاتی که برای اکثر افراد پیش می آید این است که حافظه رام با حافظه رم چه تفاوتی دارد. ممکن است بعضی افراد این دو حافظه را به دلیل شبیه بودن اسمشان اشتباه بگیرند. 

برای تشخیص تفاوت رم و رام، باید ابتدا بدانید رام یعنی چه و بعد تعریف رم گوشی را مطالعه کنید.

ram رم گوشی چیست؟

رم RAM محفف کلمه Random Access Memory، یکی از قطعات سخت افزاری موبایل است که بین پردازنده و هارد قرار می گیرد و سرعت پردازش را بالا می برد. اطلاعات مورد نیاز از روی هارد بر روی رم قرار می گیرد و پردازنده اطلاعات را به جای این که مستقیما از هارد بگیرد، از روی رم می خواند. چون سرعت رم خیلی بیشتر از هارد است، این پروسه باعث می شود سیستم سریع تر و بهینه تر کار کند.

حجم حافظه رم نسبت به هارد یا حافظه داخلی گوشی خیلی پایین تر است اما سرعت بسیار بیشتری دارد.

معنی رام در گوشی

معنی رام گوشی چیست؟ اما رام (Rom) مخفف عبارت Read Only Memory است که معنای آن حافظه فقط خواندنی است. همانطور که می شود از این عنوان حدس زد، رام حافظه ای است که تنها قابل خواندن است و امکان تغییر اطلاعات روی آن وجود ندارد.

رام در گوشی چه نقشی دارد؟

یکی از بزرگترین تفاوت های رم و رام این است که رم اطلاعات را به صورت موقتی و کوتاه مدت نگه می دارد اما اطلاعات روی رام به صورت بلندمدت ذخیره می شوند. سرعت رم نیز از رام بیشتر است.

منظور از رام گوشی چیست

رام اندروید با رام سخت افزاری متفاوت است. زمانی که از رام اندروید صحبت می کنیم به سیستم عامل دستگاه اشاره داریم نه حافظه سخت افزاری رام. در این مطلب به رام اندروید، کاربرد و انواع آن می پردازیم.

توجه: این مباحث به طور کامل در دوره آموزش نرم افزار موبایل زانکو پوشش داده شده است.

رام گوشی کجای تنظیمات است؟

بعد از توضیح این که رام گوشی چیست، یکی از سوالات متداولی که برای هنرجویان پیش می آید این است که رام گوشی کجای گوشی است؟ رام گوشی کجای تنظیمات است؟

شما می توانید نوع رام و ورژن اندروید را از تنظیمات گوشی پیدا کنید. برای چک کردن نسخه اندروید و نوع رام گوشی اندرویدی از مسیر زیر استفاده کنید:

  • تنظیمات گوشی را باز کنید
  • روی گزینه بیشتر یا more بزنید. در بعضی گوشی ها گزینه سیستم (System)
  • درباره تلفن یا About Phone را انتخاب کنید

اطلاعاتی که در اینجا می توانید دریافت کنید عبارتند از:

  • نسخه اندروید: مثلا 9 
  • شماره مدل یا Model number: مثلا SM-G780G
  • شماره ساخت یا Build number: اگر گوشی شما دارای رام رسمی باشد، حروف مربوط به شماره مدل را می توانید در شماره ساخت ببینید. مثلا: G780GXXS3YHJK9K 

انواع رام گوشی:

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

استوک رام یا رام رسمی: استوک رام همان رامی است که هنگام خرید گوشی و تبلت اندرویدی روی دستگاه نصب است و در حقیقت نسخه اصلی رام اندروید است. کمپانی های سازنده گوشی استوک رام یا رام های رسمی را منتشر میکنند و بنابراین نسبت به کاستوم رام ها قابل اعتماد تر هستند. اما مشکل آن ها این است که نسبت به کاستوم رام ها امکانات محدود تری دارند.

کاستوم رام: کاستوم رام، رام رسمی اندروید نیست و معمولا توسط توسعه دهندگان اندروید (که به آن ها کوکر هم میگویند) منتشر میشود و در اغلب موارد نسخه دستکاری شده و اصلاح شده همان استوک رام یا رام اصلی است. علت این که توسعه دهندگان اندروید، کاستوم رام میسازند این است که میخواهند زیبایی بصری سیستم عامل را بالا ببرند یا امکانات و قابلیت های جدیدی به آن اضافه کنند که در نسخه رسمی نیست. البته چون این رام ها توسط کمپانی های سازنده تولید نمیشوند احتمال وجود باگ و مشکلات مختلف در آن ها بیشتر است.

آموزش  فلش گوشی شیائومی

انواع کاستوم رام:

کاستوم رام ها معمولا دو دسته اند:

  1. رام های اصلاح شده سیستم عامل اندروید مثل Cyanogen
  2. رام استوکی که برای دستگاه های اندرویدی قدیمی تر، که امکان آپدیت اندروید ندارند، ساخته شده.

کاستوم رام ها روی دستگاه های مختلف از جمله گوشی های هوشمند و تبلت ها، ساعت های هوشمند و دیگر دستگاه های مبتنی بر اندروید قابل نصب هستند.


دانلود آموزش تعمیرات موبایل pdf کاملا رایگان – کلیک کنید


تفاوت کاستوم رام و استوک رام چیست؟

استوک رام رام اصلی و کاستوم رام رام غیر رسمی گوشی است. رام رسمی همان رامی است که کمپانی سازنده گوشی آن را مخصوص هر مدل گوشی توسعه داده و منتشر می کند. یکی از بزرگترین نقطه قوت ها و مزیت های سیستم عامل اندروید اپن سورس بودن است. یعنی امکان ویرایش کد اندروید وجود دارد. بنابراین سازندگان گوشی های هوشمند، نسخه اندروید ویژه خود را روی گوشی ها نصب می کنند که بر اساس مشخصات گوشی بهینه شده است (استوک رام یا رام رسمی). به همین دلیل است که اگر دو تا گوشی از سازندگان مختلف مثل هواوی و سامسونگ که نسخه اندروید یکسانی دارند (مثلا اندروید 9) را با هم مقایسه کنیم، می بینیم که رابط کاربری دو گوشی کاملا یکسان نیست و تفاوت هایی دارد. این تفاوت به رام گوشی مربوط می شود.

اما این تنها سازندگان گوشی های هوشمند نیستند که رام مخصوص خود را می سازند. متن باز (اپن سورس) بودن اندروید امکان ویرایش کد و ساخت رام را برای توسعه دهندگان اندروید هم فراهم کرده. رام هایی که توسط توسعه دهندگان اندروید ساخته و منتشر می شود، کاستوم رام هسند.

کاستوم رام و استوک رام چه شباهتی با هم دارند؟

شباهت اصلی کاستوم رام و استوک رام این است که هر دو رام های اندروید هستند که می توانید روی آن ها انواع اپلیکیشن و بازی و برنامه را نصب کنید. در حقیقت شما هم با استوک رام و هم با کاستوم رام، در حال کار با اندروید هستید اما تفاوتی که در کد آن ها وجود دارد باعث می شود بعضی مشخصه های ظاهری یا کارکردی یا امکانات آن ها با هم متفاوت باشد.

کاستوم رام چه فرقی با استوک رام دارد؟

استوک رام یا رام رسمی گوشی همان رام آکبندی است که وقتی گوشی را خریداری می کنید روی آن نصب است. اما اگر بخواهید استوک رام نصب کنید باید از طریق ریکاوری آن را نصب کنید. تنوع کاستوم رام ها بیشتر است و معمولا امکانات بیشتری دارند. استوک رام ها معمولا محدودیت های بیشتری دارند.

با کاستوم رام ها معمولا می توانید از به روزترین نسخه اندروید بهره ببرید و از امکانات و قابلیت های جدید آن استفاده کنید. امکانی که در استوک رام ها مهیا نیست.

فلش کردن رام گوشی

رام زدن گوشی چیست؟

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

برای فلش کردن گوشی یا ارتقا اندروید گوشی باید از رام استفاده کرد. فلش کردن رام به این معناست که یک فایل ایمج سیستم را روی حافظه فلش درونی دستگاه نصب کنید. حافظه فلش حاوی فریمور اندروید است. با فلش کردن گوشی و نصب یک کاستوم رام روی آن، میتوانید به ویژگی ها و قابلیت های بیشتری دسترسی پیدا کنید و در بعضی موارد حتی شاهد عملکرد بهتر دستگاه اندرویدی خود باشید.

کاستوم رام ها اغلب رایگان هستند و توسط تیمی از برنامه نویسان حرفه ای طراحی میشوند. نصب کاستوم رام و فلش کردن گوشی کار راحتی است و با استفاده از دستورالعمل آموزش فلش کردن گوشی میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید. البته اگر قصد دارید روی گوشی خود کاستوم رام بریزید حتما برای دانلود رام و دریافت آموزش نصب رام، از وبسایت های معتبر استفاده کنید. چیز دیگری که حتما باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر در فرایند نصب رام مشکلی پیش بیاید ممکن است گوشی شما از کار بیفتد.

معمولا اکثر کاربران اندروید علاقه ای به نصب کاستوم رام ندارند و در حقیقت امکانات اضافی کاستوم رام ها اصلا مورد نیاز کاربران معمولی نیست اما بعضی از کاربران هم ترجیح میدهند به جای استوک رام یا رام رسمی، از کاستوم رام دلخواه خودشان استفاده کنند.

چرا رام جدید نصب میکنیم؟

معمولا کاربران برای افزایش امکانات اندروید به نصب کاستوم رام ها روی می آورند. در مواردی که گوشی قدیمی شده، زیاد هنگ میکند، دچار مشکل نرم افزاری شده یا ویروسی شده هم نصب رام جدید میتواند به رفع کلیه این مشکلات کمک کند و با فلش کردن گوشی یا تبلت، دستگاه مثل روز اولش میشود.

توجه داشته باشید که با نصب رام جدید کلیه اطلاعات گوشی حذف میشود پس حتما قبل از فلش کردن گوشی از اطلاعات مهم خود بک آپ تهیه کنید.

مزایای استفاده از کاستوم رام

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

کاستوم رام ها ویژگی هایی را به کاربر ارائه میدهند که در استوک رام اندروید وجود ندارد. از جمله امکانات که کاستوم رام ها در اختیار شما میگذارند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

برای دانلود پکیج رایگان تعمیرات موبایل زانکو کلیک کنید

  • نصب پوسته های مختلف برای شخصی سازی نمای ظاهری کل سیستم عامل اندروید
  • شخصی سازی منوی تنظیمات سریع اندروید (با این کار میتوانید تنظیمات پرکاربرد را به صورت شورتکات به این منو اضافه کنید تا به آن دسترسی سریع داشته باشید)
  • شخصی سازی رنگ نور نوتیفیکیشن ها، شدت ویبره گوشی، میزان اشباع رنگ صفحه نمایش و …
  • اجرای اپ ها در حالت tablet mode روی گوشی که به شما امکان استفاده از رابط کاربری تبلت را برای برخی اپلیکیشن ها میدهد
  • اورکلاک دستگاه برای افزایش سرعت با روشی ساده. اورکلاک سخت افزار برای افرادی که بازی های حرفه ای گرافیک بالا انجام میدهند کاربردی است.
  • آندرکلاک آن برای کاهش سرعت و افزایش طول عمر باتری. آندرکلاک مناسب کاربرانی است که به سرعت بالای پردازنده نیازی ندارند. با آندرکلاک دستگاه سرعت پردازنده کم میشود و بنابراین باتری کمتری مصرف میکند.
  • امکان حذف اپ های OEM که از قبل روی سیستم نصب شده اند (به این اپ ها Bloatware هم میگویند). با حذف این اپ ها میتوانید میزان چشمگیری از فضای حافظه دستگاه و فضای رام دستگاه را آزاد کنید. حذف این اپ ها و سرویس های غیرضروری میتواند به صرفه جویی در مصرف باتری گوشی شما هم کمک کند.
  • غیرفعال کردن هشدار افزایش صدا که هر بار میخواهید صدای گوشی را در حالی که هندزفری یا هدفون به آن وصل است زیاد کنید، نمایش داده میشود.
  • پنهان کردن دکمه های جهت یابی روی اسکرین برای افزایش فضایی که روی صفحه نمایش در اختیار شما قرار دارد
  • امکان آپدیت منظم کاستوم رام: معمولا آپدیت های اندروید با فاصله زمانی بسیار زیادی منتشر میشود و بسیاری از تولید کنندگان از آپدیت های جدیدتر پشتیبانی نمیکنند بنابراین کاربرانی که گوشی قدیمی تر دارند مجبور هستند از یک نسخه اندروید قدیمی استفاده کنند و امکان آپدیت آن را هم ندارند. برای حل این مشکل میتوانید یک کاستوم رام که به جدیدترین نسخه اندروید مجهز است نصب کنید. مثلا اگر گوشی شما اندروید 4.4 دارد میتوانید کاستوم رام مبتنی بر اندروید 5 روی آن نصب کنید
  • فعالسازی دسترسی روت از طریق تنظیمات سیستم

آیا با نصب رام جدید نسخه اندروید شما ارتقا پیدا میکند؟

این بستگی دارد که چه رامی دانلود میکنید. اگر میخواهید نسخه اندروید شما ارتقا پیدا کند باید رامی را دانلود و نصب کنید که مبتنی بر نسخه های جدیدتر اندروید باشد. اگر نمیخواهید نسخه اندروید شما ارتقا یابد هنگام دانلود حتما به دقت کنید که نسخه رام مشابه نسخه اندروید شما باشد.

آیا نصب رام همان روت کردن است؟ | تفاوت روت و رام

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

بعضی افراد رام و روت را با هم اشتباه میگیرند در صورتی که این دو با هم تفاوت دارند. با روت کردن گوشی امکان دسترسی به تنظیمات و فایل های سیستم عامل را پیدا میکنید اما با نصب کاستوم رام به یک سیستم عامل اندرویدی جدید دسترسی پیدا میکنید که در آن امکان شخصی سازی سیستم و دسترسی به ویژگی ها و تنظیمات بیشتر را دارید.

برای نصب کاستوم رام معمولا گوشی باید روت شود اما همیشه روت کردن گوشی ضروری نیست و میتوان این کار را از طریق نرم افزار های ریکاوری طرف سوم (third-party) که به دسترسی روت نیاز ندارند نیز انجام داد.

آیا کاستوم رام ها امنیت دارند؟

برای افرادی که تازه با کاستوم رام ها آشنا میشوند همیشه این سوال پیش می آید که آیا کاستوم رام ها امنیت دارند؟ و پاسخ این است که معمولا جای نگرانی نیست. از آنجایی که کاستوم رام ها نسخه های اصلاح شده اندروید هستند این سوال حتما به ذهن بسیاری از افراد میرسد. امنیت بستگی به این دارد که از چه نوع کاستوم رامی استفاده میکنید. ما در آموزشگاه تعمیرات موبایل زانکو به شما پیشنهاد میکنیم که از رام هایی استفاده کنید که توسط شرکت های شناخته شده تولید میشوند و هرگز رام ها را از توسعه دهندگانی که نمیشناسید دانلود نکنید.

معایب نصب کاستوم رام

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

کاستوم رام ها بی نقص نیستند و میتوانند معایب خود را داشته باشند که به نوع رام، دستگاه شما، و این که رام چقدر خوب از گوشی شما پشتیبانی میکند بستگی دارد. از جمله مشکلاتی که با نصب کاستوم رام ممکن است با آن مواجه شوید میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

مشکلات در طول عمر باتری: ممکن است کاستوم رامی که نصب کرده اید با دستگاه شما بهینه نشده باشد و بنابراین نسبت به رام اصلی خود دستگاه، باتری بیشتری مصرف کند.

مشکلات سخت افزاری: ممکن است کاستوم رام ها کل قطعات سخت افزاری گوشی شما را به خوبی پشتیبانی نکنند بنابراین باگ هایی ایجاد شود، یا بخش هایی از سخت افزار گوشی شما از کار بیفتد و … . برای مثال ممکن است دوربین شما از کار بیفتد یا کیفیت آن افت کند.

باگ: از آنجایی که کاستوم رام توسط کمپانی تولید کننده گوشی شما تست نشده، بنابراین وقتی آن را روی دستگاه خود میریزید ممکن است با باگ هایی مواجه شوید که ویژه دستگاه و رام شما ست و بنابراین برای هر کاربر میتواند منحصر به فرد باشد. همچنین ممکن است با ناپایداری در سیستم مواجه شوید به صورتی که اپ ها خودشان بسته شوند و گوشی گهگاه ری استارت شود.

بهترین کاستوم رام های اندروید 2021

در ادامه معروف ترین و محبوب ترین رام های اندروید را به طور مختصر معرفی می کنیم. اگر شما هم به دنبال نصب کاستوم رام هستید، می توانید یکی از موارد زیر را انتخاب کنید

1- LineageOS

LineageOS یکی از معروف ترین کاستوم رام های اندروید است که کمتر فهرستی را می توانید در اینترنت پیدا کنید که فاقد این رام باشد. LineageOS یکی از جانشینان نسل جدید رام معروف CyanogenMod است. وقتی تولید رام CyanogenMod در سال 2016 متوقف شد، LineageOS جای آن را گرفت و هنوز هم صدرنشین بهترین کاستوم رام های اندروید است. این کاستوم رام محبوب اندروید شهرتش را از تعداد قابل توجه کاربران و دانلود هایی که طی سال های اخیر دریافت کرده، به دست آورده است.

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

علاوه بر این، LineageOS پایه اکثر رام های دیگر است (مثل رام Resurrection Remix). یکی از بزرگترین نقطه قوت های این رام، پایداری آن است. رابط کاربری این رام شباهت زیادی به اندروید استوک گوگل دارد.

درست است که شخصی سازی در اندروید یکی از ویژگی های اصلی است اما این رام قابلیت شخصی سازی زیادی را فراهم نمی کند. به هر حال زمانی که حرف از کاستوم رام اندروید شود، LineageOS حرف اول را می زند و در سال 2021 هم این مقام را حفظ می کند.

2. Paranoid Android

وقتی صحبت از کاستوم رام باشد، رام Paranoid Android یکی از محبوب ترین رام ها میان کاربران است. این رام یکی از قدیمی ترین کاستوم رام های اندروید نیز هست. از جمله برتری های این کاستوم رام می توان به پایداری و امنیت بالا و عملکرد عالی اشاره کرد.

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

علاوه بر این، قابلیت Ambient Display یا صفحه نمایش همیشه روشن اولین بار در این رام به کار برده شد و بعد ها وارد نسخه اصلی اندروید شد. بی شک، این که غول های صنعت تکنولوژی از این نوآوری الهام گرفته اند، قدرت این رام را نشان می دهد.

3. crDroid

crDroid که مبتنی بر کاستوم رام LineageOs است، یکی از معدود کاستوم رام های پر قابلیت و پایداری است که امروزه می توانید پیدا کنید. با هر بار آپدیت شدن ویژگی های تازه و پچ های امنیتی به این رام اضافه می شود، آپدیت های اصلی هم زود به زود برای این رام منتشر می شوند.

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

جدیدترین نسخه crDroid توسط 63 دستگاه از 12 تولیدکننده پشتیبانی می شود. گوشی های شیائومی، ردمی و وان پلاس در میان کاربران crDroid بیشترین محبوبیت را دارند.

4. Havoc OS

رام Havoc OS از زمان اندروید اوریو (Oreo) پرطرفدار بوده است. این کاستوم رام برای عملکرد فوق العاده اش محبوب است و یکی از برجسته ترین ویژگی های آن، عملکرد عالی در زمینه مصرف باتری است. وقتی صحبت از گزینه های شخصی سازی باشد Havoc OS به هیچ وجه کم نمی آورد.

رام گوشی چیست؟، رام گوشی کجاست؟، انواع رام گوشی، رام اندروید

در ابتدا تمرکز تیم توسعه دهنده Havoc روی فراهم آوردن بهترین تجربه کاربری بود. اما در حال حاضر رویکرد پروژه Havoc تغییر کرده و بیشتر بر اضافه کردن ویژگی های جدید که برای توسعه دهندگان دیگر در حوزه کاستوم رام جذاب هستند تمرکز دارد.

آیا کاستوم رام باعث بریک شدن گوشی می شود؟

اگر هنگام فلش کردن رام روی گوشی تداخلی ایجاد شود و در این پروسه خطایی رخ دهد، احتمال دارد گوشی بریک شود. بریک شدن به این معناست که گوشی دیگر قابل استفاده نیست و روشن نمی شود. با وجودی که بریک شدن به ندرت اتفاق می افتد اما هنگام نصب رام یا فلش کردن گوشی باید احتیاط کنید و اگر در این کار تجربه ای ندارید، از یک متخصص کمک بگیرید.

آیا نصب کاستوم رام همه اطلاعات گوشی را پاک می کند؟

بله اطلاعات شما پاک می شود. اما این مشکل هم چاره خودش را دارد. قبل از فلش زدن رام جدید روی گوشی، از کلیه اطلاعات مهم بک آپ تهیه کنید. بک آپ را می توانید روی حافظه ابری یا فلش، کامپیوتر، لپ تاپ و … ذخیره کنید. بعد از فلش زدن رام جدید، فایل بک آپ را روی گوشی ریستور کنید تا همه اطلاعات شما برگردد.

روش نصب رام سامسونگ

روش نصب رام سامسونگ و سایر گوشی ها در دوره آموزش نرم افزار زانکو به صورت کامل تدریس می شود. از آنجایی که فلش زدن رام جدید نیازمند دانش و مهارت است و اگر اشتباه انجام شود می تواند باعث خرابی جبران ناپذیر گوشی شود پیشنهاد می کنیم برای این کار حتما در دوره آموزشی مناسب و معتبر شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوره آموزش نرم افزار موبایل زانکو با شماره پشتیبانی 09399432340 تماس بگرید.

اقدامات مقدماتی که باید برای نصب رام سامسونگ انجام دهید عبارتند از:

1. درایور گوشی یا تبلت سامسونگ را دانلود و نصب کنید

2. قابلیت USB Debugging گوشی را فعال کنید

3. از گوشی بک آپ تهیه کنید

4. نرم افزار ادین (Odin) را دانلود و نصب کنید.

5. پسورد و قفل صفحه گوشی را پاک کنید

6. رام رسمی سامسونگ را دانلود کنید. هنگام دانلود رام رسمی سامسونگ مراقب باشید که آخرین نسخه رام مخصوص مدل گوشی خود را دانلود کنید.

با نرم افزار ادین می توانید روی گوشی ها و تبلت های سامسونگ رام جدید فلش بزنید. ادین نرم افزار رسمی ای است که از طرف خود سامسونگ معرفی شده و معتبر است. بعد از نصب ادین و دانلود رام سامسونگ، گوشی را روی حالت دانلود مود قرار دهید.

7. در مرحله بعد نرم افزار اودین را اجرا کنید.

8. فایل رام گوشی سامسونگ که دانلود کرده بودید را از حالت فشرده خارج کنید. فایلی که پسورد tar .md5. دارد را وارد قسمت AP ادین کنید.

9. وقتی ادین رام شما را شناسایی کرد گزینه های Auto Reboot و  F. Reset Time را فعال کنید.

10.گوشی یا تبلت را به کامپیوتر وصل کنید و بعد روی دکمه استارت کلیک کنید

بعد از توضیح این که رام گوشی چیست، یکی از سوالات متداولی که برای هنرجویان پیش می آید این است که رام گوشی کجای گوشی است؟ رام گوشی کجای تنظیمات است؟

شما می توانید نوع رام و ورژن اندروید را از تنظیمات گوشی پیدا کنید. برای چک کردن نسخه اندروید و نوع رام گوشی اندرویدی از مسیر زیر استفاده کنید:

  • تنظیمات گوشی را باز کنید
  • روی گزینه بیشتر یا more بزنید. در بعضی گوشی ها گزینه سیستم (System)
  • درباره تلفن یا About Phone را انتخاب کنید

اطلاعاتی که در اینجا می توانید دریافت کنید عبارتند از:

  • نسخه اندروید: مثلا 9 
  • شماره مدل یا Model number: مثلا SM-G780G
  • شماره ساخت یا Build number: اگر گوشی شما دارای رام رسمی باشد، حروف مربوط به شماره مدل را می توانید در شماره ساخت ببینید. مثلا: G780GXXS3YHJK9K 

همانطور که در جواب سوال رام یعنی چه گفتیم، رام در حقیقت فایلی حاوی دستورالعمل های قابل اجرای سیستم عامل اندروید و اپلیکیشن های وابسته به آن یا به عبارت دیگر، یک فایل ایمیج برای سیستم است.

اگر به کار تعمیرات نرم افزاری موبایل علاقمند هستید، سری به دوره آموزش نرم افزار موبایل آموزشگاه زانکو بزنید. با شرکت در این دوره تحت نظر یکی از بهترین اساتید ایران، مباحث نرم افزاری موبایل را به صورت جامع و مطابق با بازار کار یاد خواهید گرفت و می توانید

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *