بازارکار و درآمد ماهانه شغل تعمیرات لوازم خانگی| سال 1400
شغل تعمیرات لوازم خانگی در میان افرادی که می خواهند با سرمایه کم به درآمد بالا برسند طرفداران زیادی دارد. در این مقاله از سری مقالات رایگان آموزشگاه تعمیرات زانکو به بازار کار و درآمد ماهانه شغل تعمیرات لوازم خانگی در سال 1400 می پردازیم.
- آینده شغلی تعمیرات لوازم خانگی در ایران چگونه است؟
- آیا امکان مهاجرت به کانادا و کشور های اروپایی با شغل تعمیرات لوازم خانگی وجود دارد؟
- درآمد ماهانه تعمیرکار لوازم خانگی چقدر است؟
- برای ورود به شغل تعمیرات لوازم خانگی چقدر سرمایه نیاز داریم؟
- بهترین دوره آموزش تعمیر لوازم خانگی در تهران کجا برگزار می شود؟
در ادامه به همه این سوالات پاسخ داده ایم. اگر شما هم می خواهید با بازارکار و درآمد ماهانه شغل تعمیرات لوازم خانگی بیشتر آشنا شوید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی شغل تعمیرات لوازم خانگی
لوازم خانگی به بخشی حیاتی در زندگی روزمره همه ما تبدیل شده است. این روز ها زندگی بدون لوازم خانگی قابل تصور نیست. طبیعتا هر چه از یک وسیله برقی به مدت بیشتری استفاده کنید، احتمال خرابی و نیاز به سرویس آن بیشتر می شود.
تعمیرکاران لوازم خانگی با مهارت و تخصصی که در این حوزه به دست آورده اند، به عیب یابی و تعمیرات انواع لوازم خانگی می پردازند. یخچال فریزر، جاروبرقی، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، مایکرویو، چای ساز، مخلوط کن و … همه انواع مختلف لوازم خانگی هستند که توسط تعمیرکار لوازم خانگی تعمیر می شوند.
البته برخی تعمیرکاران فقط به تعمیر یک دسته خاص از لوازم خانگی مثل یخچال فریزر می پردازند اما هر چه گستره خدماتی که یک تعمیرکار ارائه می دهد بیشتر باشد طبیعتا درآمدی که کسب می کند نیز بالاتر خواهد بود.
آینده شغلی تعمیر لوازم خانگی
شغل تعمیرات لوازم خانگی از جمله مشاغل حوزه فنی است که همیشه و همه جا مشتریان خودش را دارد. شما نمی توانید هیچ خانه ای را پیدا کنید که در آن لوازم خانگی وجود نداشته باشد. بنابراین ساکن هر شهری که باشید، نیاز به تعمیرکار لوازم خانگی در آن شهر وجود دارد. به علت گسترده بودن انواع لوازم خانگی، بازارکار این شغل به این راحتی ها اشباع نمی شود.
به علت پیچیدگی لوازم خانگی، هر کسی نمی تواند به تعمیر آن بپردازد و حتما باید توسط متخصص تعمیر شود. اگر کسی که سر رشته ای از تعمیرات لوازم خانگی ندارد، بخواهد یکی از وسایل برقی منزلش را تعمیر کند، خود و خانواده اش را در معرض خطرات مختلف از جمله آتش سوزی و برق گرفتگی قرار می دهد.
با توجه به روند پیشرفت تکنولوژی و پیشرفته شدن هر چه بیشتر لوازم الکترونیکی منزل، می توان پیش بینی کرد که در آینده نزدیک نه تنها نیاز ما به لوازم خانگی کمتر نمی شود، بلکه روز به روز بیشتر هم خواهد شد. هر روز ابزار و لوازم بیشتری به بازار می آیند تا کار های ما را راحت تر و در زمان کوتاه تری انجام دهند. از طرف دیگر، این پیچیدگی در تکنولوژی شغل تعمیرات لوازم خانگی را روز به روز پیچیده تر و تخصصی تر می سازد.
با وجودی که ممکن است تعمیرکاران لوازم خانگی در ده سال آینده با تکنولوژی ها و ابزار های پیچیده تری سر و کار داشته باشند، اما رونق بازارکار آن ها نه تنها کم نخواهد شد بلکه روز به روز هم بیشتر می شود. از این رو می توان آینده روشنی را برای شغل لوازم خانگی پیش بینی کرد.
درآمد ماهانه شغل تعمیرات لوازم خانگی چقدر است؟
مشاغلی مثل تعمیرات لوازم خانگی درآمد ثابت ندارند. درآمدی که یک تعمیرکار لوازم خانگی کسب می کند به عوامل زیادی بستگی دارد. مثلا تعمیرکاری که در مرکز شهر یا محل پر رفت و آمد مغازه دارد و به علت تجربه و مهارت بالایش مشتریان زیادی جذب می کند، طبیعتا درآمد بالایی هم دارد. اما تعمیرکاری که تازه کارش را شروع کرده و هنوز شناخته شده نیست، یا در جلب رضایت مشتری موفق عمل نمی کند، درآمد کمتری خواهد داشت.
به طور کلی متوسط درآمد ماهانه یک تعمیرکار لوازم خانگی در ایران بین 7 تا 15 میلیون تومان برآورده شده است. درآمد شما در این شغل به تلاش و تخصص خودتان بستگی دارد. اگر می خواهید وارد این حوزه کاری شوید، حتما به دنبال جدیدترین راه های افزایش درآمد باشید و همیشه سعی کنید رضایت مشتریان را به دست بیاورید.
شغل تعمیرات لوازم خانگی برای مهاجرت
شغل تعمیرات و سرویس لوازم خانگی از جمله مشاغلی است که امکان مهاجرت با آن به کشور های خارجی وجود دارد. شرایط مهاجرت و مدارک لازم را باید بسته به کشور مورد نظرتان تهیه کنید. البته حتما باید دوره های آموزشی معتبر آموزش تعمیرات لوازم خانگی را گذرانده باشید، مدرک قابل ترجمه بگیرید و به زبان کشور مقصد هم تسلط داشته باشید.
در بعضی کشور ها حتی اگر مدرک هم داشته باشید، حتما باید بعد از مهاجرت یک دوره آموزشی تخصصی یا یک دوره تحصیلی در دانشگاه را بگذرانید یا آزمون بدهید تا به شما اجازه کار داده شود. پس از آن چند وقت یک بار به صورت دوره ای از شما آزمون گرفته می شود.
معایب شغل تعمیرات لوازم خانگی
یکی از مشکلات شغل تعمیرات لوازم خانگی و به طور کلی مشاغل تعمیراتی، حساس بودن کار است. شما با قطعات ظریف و حساسی سر و کار دارید و اگر به علت بی دقتی یا خستگی اشتباه کنید، ممکن است به دستگاه خسارت وارد کنید.
بنابراین اشخاصی که ظرافت دست و دقت بالا ندارند ممکن است اوایل در این شغل کمی مشکل داشته باشند. البته با تمرین و تکرار هر کسی می تواند مهارت های مورد نیاز را به دست آورد.
ایراد دوم شغل تعمیرات لوازم خانگی نداشتن برنامه منظم و روتین است. شما باید برنامه کاری خودتان را با مشتری هماهنگ کنید از این رو ممکن است لازم باشد در روز های تعطیل و خارج از ساعات کاری هم کار کنید.
مزایای شغل تعمیرات لوازم خانگی
اولین و مهم ترین مزیت شغل تعمیرات لوازم خانگی که در این مقاله نیز به آن اشاره کردیم درآمد و بازارکار خوب این شغل است. از طرف دیگر برای شروع کار تعمیر لوازم خانگی نیازی به سرمایه زیاد ندارید و می توانید با سرمایه کم هم کارتان را شروع کنید. حتی اگر امکان خرید یا اجاره مغازه مستقل را نداشته باشید می توانید با شرکت های خدماتی به صورت درصدی همکاری کنید. یا این که به صورت تعمیرکار سیار کار کنید.
امکان مهاجرت با شغل تعمیرات لوازم خانگی نیز برای افرادی که قصد دارند در آینده مهاجرت کنند مزیت مهمی محسوب می شود.
سرمایه مورد نیاز برای شغل تعمیر لوازم خانگی
یکی از مزایای شغل تعمیرات لوازم خانگی این است که برای شروع کار نیازی به سرمایه زیاد ندارید. تعمیرات لوازم خانگی یکی از مشاغل پردرآمد با سرمایه کم محسوب می شود که در میان مشاغل فنی طرفداران زیادی دارد. شما می توانید با گذراندن دوره های آموزشی در آموزشگاه های معتبر دانش و مهارت لازم را برای شروع کار تعمیرات لوازم خانگی به دست بیاورید.
برای کسب تجربه نیز پیشنهاد می کنیم دوره های کارورزی آموزشگاه ها را بگذرانید یا در مغازه های تعمیرات لوازم خانگی کارورزی کنید. پس از اتمام آموزش می توانید با تهیه ابزار مورد نیاز که هزینه زیادی هم ندارد کارتان را شروع کنید. در صورتی که سرمایه لازم را دارید، یک مغازه تعمیرات اجاره کنید و در غیر این صورت با نمایندگی ها و مراکز خدماتی به صورت درصدی یا سیار همکاری کنید.
چگونه تعمیرکار لوازم خانگی شویم؟
اولین و مهم ترین گام در شروع حرفه تعمیرات لوازم خانگی، کسب دانش، مهارت و تخصص فنی در این حوزه است. یک تعمیرکار لوازم خانگی باید به دانش روز و تکنیک های استاندارد تعمیرات و سرویس انواع لوازم خانگی تسلط داشته باشد.
به دلیل پیچیده شدن ساختار وسایل برقی منزل و تکنولوژی پیشرفته به کار رفته در اکثر لوازم خانگی جدید، تعمیرکار لوازم منزل باید دانش خود را مدام به روز کند و همواره در پی یادگیری باشد.
بنابراین شما باید مسیر درستی را برای یادگیری اصولی و استاندارد تعمیرات لوازم خانگی انتخاب کنید. بهتر است از دوره های آموزشی در یک آموزشگاه معتبر فنی شروع کنید. هنگام انتخاب دوره آموزشی حتما به جامع بودن سرفصل ها و عملی بودن آموزش ها توجه داشته باشید.
متاسفانه بسیاری از آموزشگاه های موجود که نام های معتبری هم دارند، به جای ارائه دوره های جامع و کاربردی تعمیزات لوازم خانگی، تنها سرفصل های محدودی را به هنرجویان ارائه می دهند. بسیاری از هنرجویانی که به کلاس های زانکو می آیند پیش از این مدرک آموزشگاه های دیگر را دریافت کرده اند اما دانش و مهارت لازم را برای شروع کار ندارند.
نکته ای که آموزشگاه زانکو در طراحی دوره های آموزش تعمیرات به آن توجه ویژه می کند، جامع بودن و کاربردی بودن دوره ها است. اگر تنها به مباحث تئوری و دانش پایه بپردازیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که هنرجو پس از اتمام دوره بتواند این مباحث تئوری را به درستی در عمل پیاده کند.
از طرف دیگر، در صورتی که تمرکز فقط بر مباحث عملی باشد، در پایان دوره هنرجویی را داریم که شیوه های باز و بسته کردن دستگاه ها و تعویض یک سری قطعات را یاد گرفته اما مکانیزم های کارکرد هیچ یک از لوازم خانگی را درک نکرده است. طبیعتا چنین فردی در مواجهه با کیس های تعمیراتی جدید سردرگم می شود و نمی تواند به درستی کار عیب یابی و تعمیر را انجام دهد.
تلفیقی از مباحث عملی و تئوری که به صورت کامل و جامع توسط مدرسین با تجربه و حرفه ای ارائه شود، چیزی است که یک دوره آموزشی را از دوره های دیگر متمایز می کند. از سوی دیگر پشتیبانی قوی و دلسوزانه از سوی آموزشگاه و مدرسین نیز باعث می شود یادگیری صد در صدی هنرجویان تضمین شود.
دوره های آموزش تعمیرات لوازم خانگی آموزشگاه زانکو به صورت آنلاین و حضوری برگزار می شوند. امکان برگزاری جلسات رفع اشکال پس از اتمام دوره هم برای هنرجویان حضوری و هم مجازی وجود دارد. هنرجویان دوره های مجازی می توانند پس از اتمام دوره با هماهنگی آموزشگاه یک تا دو جلسه به صورت حضوری سر کلاس ها حاضر شوند و ایراداتشان را برطرف نمایند.
اما بعد از گذراندن دوره باید چه کار کنیم؟
شروع کار تعمیرات لوازم خانگی
پس از این که مرحله آموزش تمام شد، باید وارد بازارکار شوید. می توانید قبل از شروع رسمی کار، چند ماه به صورت کارورزی یا شاگردی در مغازه های تعمیرات لوازم خانگی مشغول به کار شوید.
وقتی آماده بودید، بسته به بودجه و امکاناتی که دارید چند راه جلوی پای شما است: اولا می توانید یک مغازه اجاره کنید و در آن کار تعمیرات لوازم برقی منزل را انجام دهید. اگر امکان اجاره مغازه را ندارید، می توانید در شرکت های مختلف استخدام شوید و حقوق ثابت دریافت کنید. جدای از این، امکان کار به صورت تعمیرکار سیار را هم دارید.
تعمیرکاران سیار لوازم خانگی با تبلیغات و همکاری با نمایندگی های لوازم خانگی، مشتری جذب می کنند و با حاضر شدن در محل، خدمات تعمیرات را به مشتریان ارائه می دهند.
طبیعتا هر یک از این روش ها به سرمایه متفاوتی نیاز دارد و درآمد شما نیز بسته به روشی که انتخاب می کنید متفاوت خواهد بود. البته توجه داشته باشید که تعیین کننده اصلی درآمد شما میزان تخصص و مشتری مداری شما خواهد بود.