تخفیف پکیج جامع تعمیرات موبایل
- یادگیری تعمیر انواع برند موبایل
- آموزش تعمیرات سخت افزار اندروید
- آموزش تعمیرات سخت افزار آیفون
- آموزش تعمیرات نرم افزار اندروید
- آموزش تعمیرات نرم افزار IOS
انواع هارد گوشی موبایل
در این مقاله از سری مقالات رایگان آموزش سخت افزار موبایل آموزشگاه زانکو به معرفی انواع هارد گوشی موبایل می پردازیم. IC هارد موبایل یکی از قطعاتی است که در آموزش سخت افزار موبایل از اهمیت بالایی برخوردار است و وظیفه نگهداری اطلاعات کاربر در موبایل را بر عهده دارد. در این مقاله به معرفی هارد گوشی موبایل و انواع آن می پردازیم.
هارد گوشی چیست؟
اول از همه باید به این نکته اشاره کنیم که استفاده از واژه “هارد” برای گوشی و تبلت غلط است. هارد مخفف کلمه هارد درایو است در حالی که در گوشی و تبلت به جای هارد درایو از حافظه فلش Flash استفاده میشود بنابراین بهتر است به جای کلمه هارد از حافظه فلش استفاده کنیم.
اما کلمه هارد بین عامه مردم جا افتاده است و حتی تعمیرکاران حرفه ای نیز از این کلمه استفاده میکنند.
گوشی های موبایل چند نوع حافظه دارند؟
گوشی های موبایل به طور کلی دارای سه نوع حافظه هستند که نقش هر یک از آن ها در گوشی متفاوت است. یکی از مهم ترین ملاک های خرید گوشی حافظه آن است. هنگام خرید گوشی یکی از اولین سوال هایی که میپرسیم این است که حافظه گوشی چند گیگ است؟ اما آیا گوشی فقط یک نوع حافظه دارد؟
2 نوع حافظه موبایل:
RAM یا رم
حافظه رم گوشی چیست؟
کلمه RAM مخفف عبارت حافظه با دسترسی تصادفی است و همانطور که از اسمش هم مشخص است اطلاعات را برای مدت طولانی نگه نمیدارد. بنابراین اطلاعاتی که گوشی فقط برای مدت محدودی به آن ها نیاز دارد روی رم ذخیره میشوند. به عبارت ساده تر از رم برای ذخیره موفتی اطلاعات دم دستی استفاده میشود. اطلاعات کارت حافظه قبل از این که برای پردازش به سی پی یو یا پردازنده گوشی برود اول وارد رم میشود.
چه اطلاعاتی روی رم گوشی ذخیره میشوند؟
اطلاعاتی که گوشی موقتا به آن ها نیاز دارد روی رم ذخیره میشوند مثلا اپ های باز و اطلاعات سیستم عامل.
تفاوت رم با حافظه داخلی گوشی چیست؟
تفاوت رم با کارت حافظه همین است که رم موقتی است و به محض این که گوشی را خاموش کنید همه اطلاعات آن از بین میرود اما اطلاعات روی کارت حافظه باقی می مانند.
فایده بالا بودن رم گوشی این است که هر چه رم گوشی بیشتر باشد کارهای بیشتری را میتوانید همزمان اجرا کنید.
حافظه داخلی
همه فایل ها و اطلاعاتی که روی گوشی ذخیره یا نصب میکنید همه در حافظه داخلی یا همان internal storage گوشی ذخیره میشوند. اگر به قسمت مدیریت فایل گوشی بروید میتوانید فایل های ذخیره شده روی حافظه داخلی مثل عکس، فیلم، موزیک، اپلیکیشن ها و غیره را ببینید. ارور پر شدن حافظه گوشی هم به دلیل پر شدن این حافظه است.
اگر حافظه گوشی پر شود چه کار باید بکنیم؟
اگر حافظه گوشی شما پر شده حتما به آموزش ارتقا حافظه داخلی گوشی آموزشگاه زانکو سر بزنید – کلیک کنید.
افزایش حافظه گوشی
حافظه گوشی را با استفاده از کارت حافظه microSD هم میتوان افزایش داد که این امکان در همه گوشی ها وجود ندارد. اطلاعاتی که روی کارت حافظه و حافظه داخلی گوشی ذخیره میشوند خود به خود از بین نمیروند و تا وقتی آن ها را پاک نکنید روی حافظه باقی می مانند.
اگر گوشی را خاموش کنید اطلاعات حافظه داخلی و کارت حافظه پاک نمیشود.
معرفی انواع IC هارد گوشی
برای اشاره به حافظه داخلی گوشی همانطور که گفتیم به اشتباه از عبارت هارد گوشی استفاده می شود. اما ممکن است عبارات حافظه فلش گوشی، مموری گوشی، آی سی حافظه، آی سی هارد، و IC EMMC و IC NAND را نیز بشنوید که همه به یک چیز اشاره دارند و منظور همان هارد موبایل است.
حافظه ای که در گوشی های هوشمند از آن استفاده میشود حافظه eMMC یا Embedded MultiMediaCard به معنی کارت حافظه مالتی مدیا داخلی است. کلمه داخلی یعنی که این حافظه با حافظه خارجی (کارت حافظه microSD و …) متفاوت است و قابل جدا شدن نیست.
امروزه در همه دستگاه های الکترونیکی قابل حمل مثل گوشی های هوشمند، تبلت، دوربین دیجیتال، پخش کننده ها، GPSها و … از حافظه eMMC رایج ترین آن است.
آشنایی با انواع آی سی موبایل – کلیک کنید
اجزاء سازنده eMMC
این حافظه در اصل یک آی سی سیلیکونی شامل سه جزء اصلی است: MMC یا کارت مولتی مدیا، حافظه فلش و کنترلر حافظه فلش.
انواع حافظه eMMC
1. BGA 153
عددی که جلوی کلمه BGA می آید نشان دهنده تعداد پایه های آی سی حافظه است بنابراین این نوع حافظه eMMC 153 پایه دارد. همراه با پردازنده های QUALCOM ، اسنپ دراگون و اگزینوس به کار میرود. گلکسی اس 5 و نوت 2 سامسونگ از جمله گوشی هایی هستند که از حافظه BGA 153 استفاده می کنند.
2. BGA 162
این حافظه 162 پایه دارد و بیشتر در گوشی های چینی مثل گوشی های هواوی Y600، G6، G730، G610 و G630 به کار میرود. احتمال خرابی این هارد زیاد است.
3. BGA 169
این حافظه 169 پایه دارد و در گوشی سامسونگ گلکسی اس 2 و تبلت سامسونگ N8000، T211 L، P3100، N5100 و P5100 و همینطور گوشی هواوی P6 به کار رفته
4. BGA 221
این حافظه هم 221 پایه دارد و همراه با پردازنده های QUALCOM و HI SILICON به کار میرود. از جمله گوشی هایی که از حافظه BGA 221 استفاده میکنند میتوان به DESIRE 816 یا HUAWEI P8 اشاره کرد.
شرکت های سازنده حافظه eMMC
- سامسونگ
- توشیبا
- Skhynix
- Kingston
- SanDisk
و … .
در این میان تنها سازنده ای که فریمور حافظه داخلی را به طور جداگانه در اختیار کاربر قرار میدهد سامسونگ است بنابراین اگر حافظه بد سکتور شده باشد میتوانید با انجام عملیات نرم افزاری مشکل را حل کنید اما شرکت های دیگر این فریمور را در اختیار شما قرار نمیدهند.
باکس موبایل یک ابزار یا سخت افزار است که برای تعمیرات گوشی کاربرد دارد و معمولا همه تعمیرکاران حرفه ای موبایل از آن استفاده می کنند. برای آشنایی با انواع باکس موبایل و بهترین باکس های موجود در بازار روی لینک زیر کلیک کنید:
باکس موبایل چیست | انواع باکس موبایل – کلیک کنید
انواع باکس پروگرام هارد گوشی عبارتند از:
- UFi
- Easy JTAG
- ATF
- Medusa PRO
- RIFF Box
- ORT JTAG Pro
- eMMC Pro
علت سوختن هارد موبایل
وقتی هارد گوشی یا همان حافظه eMMC دچار آسیب الکترونیکی شود به اصطلاح میگویند هارد گوشی سوخته. اما دلایل خرابی هارد گوشی چیست؟ چرا هارد گوشی می سوزد؟
1. ضربه خوردن به گوشی و خیس شدن گوشی گاهی اوقات باعث میشود که هارد گوشی بسوزد. اگر بعد از خیس شدن یا زمین خوردن، گوشی روشن شد و مدتی کار کرد اما بعد از مدتی از کار افتاد، به احتمال زیاد هارد آن سوخته و باید عوض شود. در اکثر موارد اثر منفی ضربه خوردن یا خیس شدن گوشی همان ابتدا مشخص نمیشود و کمی زمان میبرد تا خودش را نشان دهد.
2. وقتی که گوشی در حال شارژ شدن است آن را خاموش یا ریست نکنید چون احتمال دارد هارد شما بسوزد.
3. وقتی باتری کمتر از 20% شارژ دارد گوشی را ریست یا ریست فکتوری نکنید چون ممکن است هارد شما بسوزد. برای ریست فکتوری بهتر است شارژ باتری گوشی بالای 70 یا 80 درصد باشد.
4. یکی از دلایل سوختن آی سی هارد گوشی استفاده از شارژر نامناسب و غیر استاندارد است. حتما از شارژر اورجینال گوشی استفاده کنید چون هر گوشی از یک آمپر خاص استفاده میکند که مخصوص همان مدل است. درست است که اکثر شارژر های امروزی روی بیشتر گوشی ها جواب میدهند اما ممکن است به دلیل نامناسب بودن ولتاژ به گوشی آسیب های جدی برسد.
5. شایع ترین موارد سوختن هارد گوشی هنگام اجرای بازی است
از کجا بفهمیم هارد گوشی سوخته؟
علائم خرابی هارد گوشی
1. خاموش شدن خود به خود گوشی وقتی که با آن کار میکنید.
2. گوشی روشن میشود اما روی لوگوی سازنده می ماند.
3. گوشی روشن میشود اما نه میشود روی آن اطلاعات ریخت نه میشود از آن اطلاعات را منتقل کرد.
4. بعد از ریست فکتوری اطلاعات و تنظیمات گوشی پاک نمیشود
5. گوشی ریست میشود یا هنگ میکند
6. فایل فلش روی گوشی رایت نمیشود
7. بعد از نصب رام، فلش یا ریست فکتوری گوشی روشن نمیشود
8. هنگام بالا آمدن گوشی ارور Encrypt Unsuccessful نمایش داده میشود
9. هنگام بالا آمدت گوشی ارور Internal Storage Damaged نمایش داده میشود
10. گوشی هنگام بالا آمدن پشت سر هم ویبره میرود (گوشی های HTC هفت بار ویبره میروند)
11.سریال یا IMEI گوشی پاک شده (شماره سریال NULL است)
12. آیکون برنامه های گوشی تغییر کرده اند
13. گوشی روشن نمیشود اما وقتی آن را به شارژ بزنید چراغش روشن میشود
14. ارور 4032 هنگام فلش گوشی
اگر به تعمیرات موبایل علاقمند هستید و به دنیال یک منبع خوب رایگان برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل میگردید، آموزش های رایگان تعمیرات موبایل وبسایت زانکو را از دست ندهید. آموزش رایگان تعمیرات موبایل در وبسایت زانکو یک فرصت استثنایی برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل و الکترونیک پایه است. برای دانلود و تماشای فیلم های آموزش رایگان تعمیرات موبایل زانکو روی لینک آبی رو به رو کلیک کنید: دانلود پکیج آموزش تعمیرات موبایل رایگان