زانکو
زانکو
اصطلاحات در فلش کردن گوشی موبایل

اصطلاحات در فلش کردن گوشی موبایل

اصطلاحات در فلش کردن گوشی موبایل

در مباحث نرم افزار موبایل و به ویژه برای فلش کردن گوشی موبایل اصطلاحاتی به کار می رود که ممکن است بسیاری از هنرجویان دوره آموزش تعمیرات نرم افزار موبایل یا مردم عادی را گیج و سردرگم کند. اگر شما هم واژه هایی مثل فلش کردن، رام، فریمور، کرنل یا مد را شنیده اید اما معنای دقیق آن ها را نمی دانید، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

ما در آموزشگاه تعمیرات موبایل زانکو سعی کردیم تا کلیدی ترین و مهم ترین اصطلاحات در فلش کردن گوشی موبایل را برای شما به زبانی ساده تعریف کنیم. شما می توانید با بوکمارک کردن این صفحه هر زمان که نیاز داشتید مجددا این اصطلاحات را مرور کنید.

نکات قبل از فلش کردن گوشی موبایل

نکته ای که باید در همین ابتدا روی آن تاکید کنیم این است که فلش کردن گوشی موبایل کار راحتی نیست و شخصی که می خواهد یک گوشی موبایل را فلش بزند باید اطلاعات کافی را در این خصوص داشته باشد. درست است که آموزش فلش گوشی را به راحتی می توانید در اینترنت پیدا کنید اما اگر سر رشته ای از این کار نداشته باشید احتمال آسیب زدن به گوشی بسیار زیاد است. بنابراین بهتر است گوشی موبایل حتما توسط متخصص نرم افزار موبایل فلش شود.

انواع اصطلاحات مربوط به فلش اندروید

در ادامه فهرستی از اصطلاحات رایج برای فلش گوشی اندرویدی را با هم بررسی می کنیم. اگر واژه یا اصطلاحی که می خواهید در این فهرست نبود حتما آن را از طریق کامنت های پایین صفحه با ما در میان بگذارید.

فلش کردن گوشی یعنی چی؟

فلش زدن هر چیزی روی موبایل به این معنی است که آن را روی حافظه فقط خواندنی یا Read-Only Memory نصب کنید. برنامه هایی که روی گوشی فلش می شوند (مثل رام) معمولا در قالب فایل های زیپ (ZIP) عرضه می شوند. روش فلش هر یک از این فایل ها متفاوت است. عموما فلش رام روی گوشی از طریق ریکاوری یا فلشر مخصوص انجام می شود.

برای اطلاع از هزینه آموزش تعمیرات موبایل زانکو کلیک کنید

رام اندروید چیست؟

رام (ROM) اندروید در واقع نسخه ویژه ای از سیستم عامل اندروید گوشی است. رام اندروید به زبان ساده مشابه ویندوز برای کامپیوتر است. یعنی رام همان سیستم عامل اصلی گوشی است. به بیان دقیق تر، فایل رام گوشی فایلی است که دستورالعمل های قابل اجرای سیستم عامل و اپلیکیشن های وابسته در آن وجود دارد و روی سیستم نصب می شود.

رام ها دو دسته اند:

1. استوک رام (Stock ROM)

استوک رام که نام دیگر آن رام رسمی گوشی است همان رامی است که وقتی گوشی یا تبلت را خریداری می کنید، روی آن نصب شده است. اگر شما هرگز گوشی خود را فلش نزده باشید، از استوک رام استفاده می کنید. استوک رام ها توسط کمپانی های سازنده گوشی طراحی و ساخته می شوند و از همان ابتدا روی گوشی نصب هستند.

2. کاستوم رام (Custom ROM)

نوع دوم رام های اندرویدی، کاستوم رام است. کاستوم رام یک نسخه دستکاری شده استوک رام است که توسط افراد یا کمپانی های مستقل از تولید کنندگان گوشی طراحی و توسعه داده می شود. کاستوم رام ها عموما نسبت به استوک رام امکانات بیشتری دارند. شما می توانید کاستوم رام دلخواه خود را روی گوشی فلش بزنید.

فریمور (firmware)

فریمور که واژه ای پرکاربرد در حوزه نرم افزار موبایل است همان رام گوشی یا سیستم عامل است. هنگام فلش زدن گوشی، فایل رام یا فریمور را روی آن نصب می کنیم.

فایل زیپ قابل فلش (Flashable ZIP)

فایل Flashable ZIP یک فایل زیپ یا فشرده است که برای فلش رام، کرنل، مود و … مورد استفاده قرار می گیرد. کد های مورد نیاز برای تغییر برنامه ها در این فایل فشرده قرار دارند.

کرنل (Kernel)

کرنل نرم افزار یک نرم افزار پایه ای است که درخواست های نرم افزاری را به کد هایی ترجمه می کند که سخت افزار هایی مثل پردازنده بتوانند آن را بخوانند. کرنل هم مثل رام یک خط کد است اما عمیق تر از رام است و ظاهر گوشی را تغییر نمی دهد. به بیان ساده کرنل تعیین می کند نرم افزار گوشی چطور با سخت افزار تعامل کند.
کاستوم کرنل ها به شما این اجازه را می دهند که از امکانات سخت افزاری ای که پیش از این در دسترس شما نبودند استفاده کنید.

مد (MOD)

فایل مد به زبان ساده یک فایل اصلاح کننده نرم افزاری است که می تواند کار هایی مثل افزودن ویژگی ها و قابلیت های جدید به گوشی یا تغییرات بصری در ظاهر گوشی را انجام دهد. فایل مد معمولا در قالب فایل زیپ قابل فلش عرضه می شوند و می توانید آن ها را در کاستوم ریکاوری فلش بزنید.

بریک شدن گوشی (Bricking)

کلمه بریک به معنی آجر است و اصطلاح بریک شدن در حوزه تعمیرات گوشی برای گوشی هایی به کار می رود که نرم افزار آن ها تخریب شده و دیگر کار نمی کنند. چون این گوشی ها دیگر قابل استفاده نیستند به آن ها گوشی های بریک شده یا تبدیل شده به پاره آجر می گویند. گاهی اوقات اگر تعمیرکار نرم افزاری تخصص و مهارت کافی را داشته باشد و وقت و انرژی لازم را صرف کند ممکن است بتواند گوشی را به زندگی برگرداند اما در اکثر مواقع گوشی دیگر قابل استفاده نیست.
به همین دلیل است که توصیه می شود اگر تخصص ندارید کاری با نرم افزار های ریشه ای و بنیادی گوشی نداشته باشید.

روت کردن اندروید

روت کردن گوشی به معنی دسترسی پیدا کردن به ریشه یا Root گوشی است. در اکثر سیستم عامل ها قابلیت هایی وجود دارد که قفل هستند و قابل استفاده نیستند. با روت کردن گوشی می توانید به این قابلیت ها دسترسی پیدا کنید و ویژگی ها و تنظیماتی که قفل هستند را آزاد کنید.

برای فلش هر گوشی اندرویدی باید ابتدا آن را روت کنید. البته توجه داشته باشید که روت کردن گوشی، گارانتی آن را از بین می برد.

ریکاوری (Recovery)

شما با فشردن چند دکمه حین روشن شدن گوشی می توانید وارد منوی ریکاوری مود شوید. ریکاوری یک بخش نرم افزاری مجزا از اندروید است که در همه گوشی های اندرویدی به راحتی قابل دسترسی است. در منوی ریکاوری امکان انجام کار هایی مثل ریست فکتوری گوشی، وایپ کردن داده ها و فلش کردن رام وجود دارد. معمولا ریکاوری اصلی گوشی های هوشمند محدود است اما بعد از روت گوشی می توانید یک ریکاوری کاستوم مثل ClockwordMod یا TWRP نصب کنید.

وایپ (wipe)

فرایند وایپ کردن که شباهت زیادی به فکتوری ریست دارد به معنی حذف کامل دیتا از روی گوشی است. معمولا هنگام فروش گوشی دست دوم، کاربر از طریق منوی ریکاوری مود یا کاستوم ریکاوری یک وایپ کامل انجام می دهد تا مطمئن شود هیچ اطلاعات شخصی ای روی گوشی نمانده. عموما قبل از فلش کاستوم رام هم باید یک بار وایپ انجام داده شود.

فست بوت (Fast boot)

فست بوت یک پروتکل است که برای ارسال فرمان از یک کامپیوتر به دستگاه اندرویدی از طریق کابل یو اس بی استفاده می شود. معمولا زمانی که گوشی روی بوتلودر مود باشد برای نصب دستی فریمور یا نصب کاستوم ریکاوری از فست بوت استفاده می شود.

بوت لودر (BootLoader)

بوت لودر نرم افزاری است که وقتی گوشی را روشن می کنید، اندروید و سرویس های فرعی آن را اجرا می کند. کار دیگر بوت لودر فراهم آوردن یک رابط کاربری برای ارسال فرمان های فست بوت از طریق اتصال یو اس بی با کامپیوتر است.

ADB در اندروید

کلمه ADB مخفف اصطلاح «Android Debug Bridge» به معنی پل دیباگ اندروید است. ADB نرم افزاری است که پلی را میان گوشی اندرویدی و کامپیوتر برقرار کرده و به شما اجازه می دهد از طریق اتصال یو اس بی، فرمان های سطح بالایی را به گوشی یا تبلت اندرویدی خود ارسال کنید.

 

اگر به تعمیرات موبایل علاقمند هستید و به دنیال یک منبع خوب رایگان برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل میگردید، آموزش های رایگان تعمیرات موبایل وبسایت زانکو را از دست ندهید. آموزش رایگان تعمیرات موبایل در وبسایت زانکو یک فرصت استثنایی برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل و الکترونیک پایه است. برای دانلود و تماشای فیلم های آموزش رایگان تعمیرات موبایل زانکو روی لینک آبی رو به رو کلیک کنید: پکیج آموزش تعمیرات موبایل رایگان  

اصطلاحات در فلش کردن گوشی موبایل وبلاگ

زمان باقی مانده تا پایان جشنواره

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Verified by MonsterInsights