آموزش تعمیر کنترلبرد ماینر
در این بخش از مقالات آموزش تعمیرات ماینر زانکو به معرفی کنترل برد ماینر میپردازیم و و به صورت گام به گام و به زبانی ساده روش تعمیر و عیب یابی کنترل برد ماینر را به شما آموزش میدهیم.
کنترل برد ماینر چیست؟
در ماینر سه بخش اصلی به کار رفته: هش برد، کنترل برد و فن. در این مقاله بیشتر از همه روی معرفی و تعمیر کنترل برد تمرکز میکنیم اما به فن نیز اشاراتی خواهیم کرد.
کنترل برد ماینر وظیفه هدایت کل سیستم را بر عهده دارد و بین هش برد ها هماهنگی ایجاد میکند. کنترل برد مغز یا قلب ماینر محسوب میشود و به ماینر دستور میدهد که در هر لحظه چه کارهایی انجام دهد. در صورت خرابی کنترل برد، دستگاه ماینر عملا غیرقابل استفاده میشود اما اکثر مشکلات کنترل برد قابل تعمیر هستند.
برای آشنایی بیشتر با هش برد ماینر به آموزش تعمیر و عیب یابی هش برد ماینر آموزشگاه زانکو مراجعه کنید. سیستم خنک کننده یا فن ماینر هم همانطور که از نامش پیداست با خنک کردن دستگاه به بهبود کارایی آن و پیشگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند.
عیب یابی و تعمیر کنترل برد ماینر
در این بخش به مشکلات متداول کنترل برد ماینر میپردازیم و برای هر یک راه حل ارائه میکنیم:
لیست دوره های آموزش تعمیرات آموزشگاه زانکو – کلیک کنید
1. مشکل عدم دسترسی به صفحه تنظیمات ماینر
علت مشکل عدم دسترسی به صفحه تنظیمات ماینر میتواند مشکل در نرم افزار، مشکلات شبکه یا ناسازگاری مرورگر باشد.
راه حل:
اگر مشکل نرم افزاری باشد: دستگاه را ریست کنید.
آموزش ریست کردن ماینر
روش اول: زدن دکمه ریست روی دستگاه
ماینر را روشن کنید و حداقل 2 دقیقه صبر کنید. حالا دکمه reset را فشار دهید و 5 ثانیه نگه دارید. حدود 4 دقیقه طول میکشد تا ماینر ریست شود.
روش دوم: ریست کردن ماینر از صفحه status
صفحه تنظیمات ماینر را باز کنید، وارد بخش Upgrade شده و روی Perform reset کلیک کنید. بعد از تایید عملیات ماینر ریست میشود. به هیچ وجه هنگام ریست شدن ماینر آن را از برق نکشید یا خاموش نکنید چون احتمال دارد به طور جدی آسیب ببیند.
روش سوم: ریست ماینر با فشار دادن دکمه IPReporter (برای ماینرهای S9, T9 و T9+ )
این روش فقط روی دستگاه های ماینر S9, T9 و T9+ قابل اجراست. اول ماینر را خاموش کنید و بعد همزمان با روشن کردن دستگاه دکمه IPReporter را نگه دارید و رها نکنید. 5 ثانیه طول میکشد تا ماینر ریست شود.
اگر مشکل ناسازگاری مرورگر باشد: مرورگر اینترنت را تغییر دهید. جدیدترین نسخه های مرورگر گوگل کروم یا فایرفاکس پیشنهاد میشوند.
اگر مشکل از آدرس آی پی (IP) باشد: اگر IP ماینر به صورت پیشفرض روی حالت استاتیک قرار دارد میتوانید تنظیمات آن را روی حالت DHCP بگذارید. با تغییر تنظیمات به DHCP ماینر آی پی را به طور خودکار از شبکه میگیرد.
اگر مشکل از تکراری بودن مک آدرس بود: فریمور ماینر را آپدیت کنید.
اگر مشکل ناشی از تغییر مکان دستگاه انت ماینر بود: تنظیمات شبکه مکان جدید را مثل مکان قبلی وضع کنید. ماینر را ریست فکتوری کنید. دستگاه را ریست یا هارد ریست کنید.
2. مشکل پیدا نکردن آدرس IP ماینر
مشکل پیدا نکردن آدرس IP ماینر هم یکی از مشکلات رایج در دستگاه های ماینر است که در ادامه به راه حل های آن اشاره میکنیم.
راه حل:
اگر مشکل نرم افزاری بود: دستگاه را طبق آموزش بالا ریست کنید:
اگر مشکل از روتر بود: در این حالت علت مشکل شما این است که حالت DHCP فعال نشده بنابراین باید حالت DHCP را در روتر فعال کنید.
اگر مشکل از کابل اترنت بود: گاهی اوقات ممکن است کابل اترنت شما خراب شده باشد یا قطعی داشته باشد. در این حالت با تعویض کابل اترنت مشکل شما حل میشود.
پس از فعال کردن حالت DHCP چک کنید که روتر و کابل های شبکه از جمله کارت اترنت مشکلی ندارند. در نهایت در صورتی که مشکل حل نشد ماینر را ریست فکتوری کنید.
حالت دیگر این مشکل این است که ماینر پس از تغییر شبکه نتواند آدرس IP را پیدا کند. در این صورت تنظیمات ماینر را روی آی پی استاتیک بگذارید، آی پی را اصلاح کنید یا ماینر را به تنظیمات کارخانه برگردانید.
3. مشکل عدم شناسایی فن ماینر
همانطور که گفتیم کنترل برد قلب دستگاه ماینر است و وظیفه هدایت کل دستگاه و ایجاد هماهنگی در آن را بر عهده دارد. یکی از وظایف کنترل برد ماینر شناسایی و بررسی فن های دستگاه است. بنابراین اگر کنترل برد نتواند فن های دستگاه را شناسایی کند، یعنی مشکلی در این قطعه ایجاد شده است.
راه حل:
یکی از دلایل مشکل عدم شناسایی فن ماینر، این است که فن ها به درستی نصب یا متصل نشده اند بنابراین پیشنهاد میکنیم مجددا آن ها را وصل کنید.
مشکل دیگری که منجر به عدم شناسایی فن در ماینر میشود خرابی پورت فن روی کنترل برد است. اگر ماینر شما دچار این مشکل شده باشد باید آن را نزد تعمیرکار ببرید چون نیاز به تعمیر تخصصی و استفاده از تجهیزات حرفه ای دارد و کاری نیست که خودتان بتوانید انجام دهید.
در آخر، ممکن است خود فن خراب شده باشد. در این صورت باید فن ماینر تعویض شود. برای تعویض فن ماینر نیز پیشنهاد میکنیم به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
4. مشکل عدم شناسایی هش برد ماینر
اگر ماینر نتواند هش برد ها را شناسایی کند، مشکل احتمالا در کنترل برد یا خود هش برد است.
راه حل:
به مقاله آموزش تعمیر و عیب یابی هش برد ماینر آموزشگاه زانکو مراجعه کنید اگر مشکل شما حل نشد ماینر را نزد تعمیرکار متخصص ببرید.
5. مشکل عدم شناسایی هش ریت ماینر
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دستگاه های ماینر دیده شود، مشکل عدم شناسایی هش ریت است. اگر در دستگاه ماینر شما شناسایی هش ریت به مشکل خورده یا اصلا هش ریت شناسایی نمیشود، ادامه متن را بخوانید.
راه حل:
یکی از مشکلاتی که ممکن است باعث عدم شناسایی هش ریت ماینر شود، مشکل استخر یا pool در ماینر است. برای حل این مشکل باید استخر (pool) را تغییر دهید.
ممکن است علت مشکل شناسایی نشدن هش ریت ماینر مشکل فن دستگاه باشد. در این حالت باید فن را تعویض کنید تا مشکل شما حل شود.
ممکن است خرابی هش برد باعث اختلال در هش ریت شود. در صورتی که هش برد ماینر خراب شده باشد بهتر است دستگاه را نزد تعمیرکار حرفه ای ببرید.
مشکل کنترل برد هم میتواند منجر به شناسایی نشدن هش ریت ماینر شود. برای تعمیرات تخصصی کنترل برد ماینر به تعمیرکاران زانکو مراجعه کنید.
علت دیگر مشکل عدم شناسایی هش ریت ماینر ایراد در شبکه است. شبکه را چک کنید و هر مشکلی وجود دارد را برطرف کنید تا مشکل هش ریت ماینر شما حل شود.
6. مشکل عمل نکردن چراغ نشانگر پورت اترنت ماینر
در دستگاه های ماینر پورت انترنت دو تا چراغ دارد. یکی سبز و دیگری سبز که در حالت عادی چراغ زرد همیشه روشن است و چراغ سبز چشمک میزند. اگر این حالت به هم بخورد یعنی مشکلی در شبکه وجود دارد. برای حل مشکل عمل نکردن چراغ نشانگر پورت اترنت ماینر از روش زیر استفاده کنید.
راه حل:
اول از همه کابل اترنت را چک کنید. ممکن است مشکل از خود کابل اترنت باشد که با تعویض کابل حل میشود.
در صورتی که با تعویض کابل اترنت مشکل شما حل نشد احتمال دارد کنترل برد شما ایراد پیدا کرده باشد. برای تعمیر کنترل برد ماینر باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
یکی دیگر از علل مشکل چراغ پورت اترنت، خرابی سوئیچ ماینر یا روتر دستگاه است.
7. مشکل نمایش ارور مشکل فن در صفحه کرنل لاگ (Kernel Log)
پیشنهاد میکنیم برای اطمینان از سلامت دستگاه ماینر همیشه لاگ دستگاه را چک کنید تا اگر خطا یا پیغامی پیش آمد به موقع متوجه آن شوید.
اگر در صفحه کرنل لاگ ماینر خطایی از نوع Fatal Error مشاهده کردید، یعنی فن شما ایراد پیدا کرده است. Fatal Error به معنی خطای مهلک یا جدی است.
اگر در کرنل لاگ مشاهده کردید که فقط یکی از فن های دستگاه خطای Fatal دارد برای این که متوجه شوید ایراد از کدام فن است میتوانید یکی از فن ها را از کنترل برد جدا کنید. اگر یک فن را نمایش داد و خطا نداشت یعنی فن خراب را از کنترل برد جدا کرده بودید. اگر اینطور نبود یعنی فنی که هنوز به برد متصل است ایراد پیدا کرده.
حتما فن ها را به طور چشمی هم چک کنید و مطمئن شوید که به درستی کار میکنند. گاهی اوقات ارور مشکل فن در صفحه کرنل لاگ اصلا ربطی به خرابی فن ندارد و ناشی از مشکل در کنترل برد است. در این صورت سوکت اتصال فن را عوض کنید و ببینید که باز هم در کرنل لاگ خطا میدهد یا خیر.
راه حل:
اگر مشکل از عدم اتصال درست فن ها بود: فن ها را یک دور قطع و دوباره وصل کنید.
اگر پورت فن روی کنترل برد ایراد داشت: ماینر را نزد تعمیرکار ببرید.
اگر فن خراب شده بود: به کارشناس تعمیر ماینر مراجعه کنید.
8. مشکل کم شدن سرعت چرخش فن ماینر (rpm)
یکی از مهم ترین و اصلی ترین عوامل خرابی دستگاه ماینر داغ شدن بیش از اندازه آن است بنابراین سلامت فن های دستگاه ماینر در طول عمر و سلامت خود دستگاه تاثیر بسیار مهمی دارد. از این رو توصیه میکنیم برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ماینر مرتبا عملکرد فن های آن را چک کنید.
در حالت نرمال اختلاف سرعت چرخش فن ها باید از 3000 rpm کمتر باشد. اگر از این مقدار بیشتر بود از راه حل زیر برای حل مشکل کم شدن سرعت چرخش فن استفاده کنید.
راه حل:
برای حل مشکل کم شدن سرعت چرخش فن ماینر باید فن را تعویض کنید و اگر مشکل حل نشد ماینر را نزد تعمیرکار تخصصی ببرید.
9. مشکل از کار افتادن ماینر حین به روز رسانی
اگر ماینر روی صفحه آپدیت یا به روز رسانی گیر کرده و از کار می افتد، احتمالا مشکل از مرورگر شماست. پیشنهاد ما این است که از آخرین نسخه مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده کنید.