آشنایی با انواع صفحه نمایش موبایل
در حال حاضر صفحه نمایش و تاچ اسکرین های متنوعی در بازار موجود هستند. در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل زانکو انواع صفحه نمایش موبایل را به شما معرفی می کنیم. آشنایی با انواع صفحه نمایش موبایل هم برای افرادی که می خواهند گوشی هوشمند بخرند اهمیت دارد هم برای تعمیرکاران موبایل و آن هایی که می خواهند وارد بازار کار تعمیرات موبایل شوند.
اگر می خواهید با انواع صفحه نمایش موبایل آشنا شوید، در ادامه این مقاله با زانکو همراه باشید.
انواع صفحه نمایش موبایل
صفحه نمایش موبایل یکی از مهم ترین قطعات گوشی های هوشمند است. صفحه نمایش و تاچ اسکرین اصلی ترین محل تعاملات کاربر با دستگاه است بنابراین کیفیت آن می تواند تاثیر بسزایی در تجربه کاربری داشته باشد. مثلا صفحه نمایش های بی کیفیت ممکن است باعث خستگی زودهنگام چشم شوند. خرابی صفحه نمایش و تاچ اسکرین گوشی هم باعث می شود گوشی کاملا از کار بیفتد و کاربر نتواند با آن کار کند.
در این مقاله انواع مختلف صفحه نمایش موبایل را به شما معرفی می کنیم. تکنولوژی ساخت و کارکرد هر یک از این صفحه نمایش ها متفاوت و متمایز است اما باید توجه داشته باشید که کیفیت صفحه نمایش علاوه بر نوع و تکنولوژی آن به سازنده و برند نیز بستگی دارد.
1. صفحه نمایش ال سی دی (LCD)
ال سی دی که مخفف عبارت Liquid Crystal Display یا صفحه نمایش کریستال مایع است، متداول ترین و محبوب ترین نوع صفحه نمایش است که تولید کنندگان گوشی های هوشمند از آن استفاده می کنند. با وجودی که در حال حاضر صفحه نمایش های جدیدتری به بازار آمده اند باز هم در بسیاری از گوشی ها به خصوص گوشی های ارزان قیمت و پایین رده از صفحه نمایش های ال سی دی استفاده می شود.
انواع صفحه نمایش LCD:
صفحه نمایش های ال سی دی خودشان به چند دسته تقسیم می شوند:
ال سی دی تی اف تی TFT LCD
صفحه نمایش های ال سی دی نوع TFT یا Thin Film Transistor که ارزان قیمت ترین صفحه نمایش های موجود در بازار هستند به علت مصرف بالای باتری و کیفیت پایین کمتر توسط برند های محبوب گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. اما تولید کنندگان گوشی های هوشمند بسیار ارزان هنوز از این صفحه نمایش ها استفاده می کنند.
ال سی دی آی پی اس IPS-LCD
صفحه نمایش های ال سی دی نوع IPS یا In-Place Switching نسبت به ال سی دی های نوع TFT بهتر هستند و مصرف انرژی پایین تری دارند که به افزایش عمر باتری کمک می کند. یکی از تفاوت های مهم ال سی دی های تی اف تی با آی پی اس این است که زاویه دید در آی پی اس بیشتر است و این صفحه نمایش در زیر نور مستقیم آفتاب هم قابل استفاده است.
صفحه نمایش IPS نسبت به TFT قیمت بیشتری دارد بنابراین در گوشی های میان رده بیشتر استفاده می شود. اپل تا قبل از آیفون ایکس از صفحه نمایش های IPS استفاده می کرد البته ال سی دی های مخصوص اپل رتینا (Retina) نام دارند.
2. صفحه نمایش اولد (OLED)
تکنولوژی صفحه نمایش های OLED یا Organic Light Emitting Diode نسبتا جدید است و در ساخت گوشی های هوشمند و مانیتور ها از آن استفاده می شود. در صفحه نمایش های OLED یک لایه از مواد ارگانیک (مبتنی بر کربن) بین دو ورقه رسانا (یک آند و یک کاتد) قرار می گیرد. این ترکیب خود بین دو لایه گلس قرار می گیرد. زمانی که یک پالس الکتریکی به این دو ورق رسانا وارد شود، نور الکترولومینسانس مستقیما توسط مواد ارگانیک بین لایه ها تولید می شود. روشنایی و رنگ نور تولید شده بسته به پالس الکتریکی متفاوت است.
صفحه نمایش های OLED با داشتن رنگ بهتر، پاسخدهی سریع تر، زاویه دید وسیع تر، روشنایی بیشتر و وزن کمتر از صفحه نمایش های ال سی دی بهتر هستند.
3. صفحه نمایش آمولد (AMOLED)
صفحه نمایش های آمولد نوع پیشرفته ای از صفحه نمایش OLED برای موبایل هستند که در حال حاضر محبوبیت روزافزونی نزد کاربران و تولیدکنندگان گوشی های هوشمند یافته اند. صفحه نمایش های آمولد همه ویژگی های صفحه نمایش های OLED از جمله رنگ، سبکی، صرفه جویی در مصرف باتری، روشنایی و شفافیت بیشتر و … را دارند.
در حال حاضر اکثر گوشی های هوشمند پرچمدار به صفحه نمایش های اولد مجهز هستند.
4. صفحه نمایش سوپر آمولد (Super AMOLED)
سوپر آمولد بهتر است یا آمولد؟ صفحه نمایش های سوپرآمولد نسخه بهتر و پیشرفته تری از صفحه نمایش های آمولد هستند که توسط سامسونگ تولید می شوند. درون خود صفحه نمایش آمولد از سنسور های تاچ استفاده شده است و برخلاف سایر صفحه نمایش ها یک لایه حساس به تاچ جداگانه ندارد. این امر باعث می شود صفحه نمایش های سوپرآمولد باریک ترین صفحه نمایش های موجود در بازار باشند.
صفجه نمایش Super AMOLED حتی از AMOLED هم گران تر است و معمولا در پرچمدارهای سامسونگ از آن استفاده می شود.
صفحه نمایش رتینا (Retina)
همانطور که گفتیم رتینا عنوانی است که اپل روی صفحه نمایش های IPS LCD با رزولوژشن 640×960 پیکسل خود گذاشته است. اولین صفحه نمایش رتینا در آیفون 4 به کار رفته است. در این صفحه نمایش انسان نمی تواند پیکسل ها را به صورت مجزا ببیند و بنابراین تصاویر در این صفحه نمایش بسیار زیبا و شفاف به نظر می رسد.
گوریلا گلس چیست؟
گوریلا گلس یک محافظ گلس آلومینوسیلیکات قلیایی ویژه است که از صفحه نمایش گوشی در برابر خراش، زمین خوردن و ضربه محافظت می کند. اکثر کمپانی های سازنده گوشی های هوشمند همچون سامسونگ، شیائومی، اوپو، ویوو، و نوکیا از گوریلا گلس برای افزایش دوام و مقاومت صفحه نمایش گوشی ها خود استفاده می کنند.
اگر به تعمیرات موبایل علاقمند هستید و به دنیال یک منبع خوب رایگان برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل میگردید، آموزش های رایگان تعمیرات موبایل وبسایت زانکو را از دست ندهید. آموزش رایگان تعمیرات موبایل در وبسایت زانکو یک فرصت استثنایی برای شروع یادگیری تعمیرات موبایل و الکترونیک پایه است. برای دانلود و تماشای فیلم های آموزش رایگان تعمیرات موبایل زانکو روی لینک آبی رو به رو کلیک کنید: دانلود پکیج آموزش تعمیرات موبایل رایگان
دوس داری تعمیرات موبایل رو به صورت غیرحضوری تضمینی یاد بگیری ؟
آموزشگاه زانکو به مناسبت شب یلدا 50% تخفیف روی پکیج های آموزش سخت افزار و نرم افزارش گذاشته
این پکیج ویدیویی کامل ترین پکیج غیرحضوری تعمیرات موبایل که با تضمین کیفیت و با ضمانت بازگشت وجه ارائه میشه ، بعد از تماشای ویدیوها میتونی تا 5 جلسه توی کلاس تمرین حضوری رایگان برای رفع اشکال شرکت کنی
اگه توام دوس داری تو این دوره شرکت کنی شماره تماست رو به آیدی تلگرامی که برات میزارم ارسال کن
@zancko_ir